Reseptit
yli 60 min
6
Kiitos

Kalkkunan rinta

Kalkkunan rinta muuttuu herkulliseksi paistiksi, kun sen pintaan hierotaan voista, appelsiininkuoresta ja inkivääristä tehty maustetahna. Kalkkunan rinta muhii uunissa lähes itsekseen sillä aikaa kun teet lisukkeita tai käyt vaikkapa lenkillä.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Kalkkunan rinta:

1.5 kg kalkkunan rintaa
50 g huoneenlämpöistä voita
1 tl suolaa
0.5 tl valkopippuria
1 tl inkivääriä
1 appelsiinin raastettu kuori ja mehu
vuokaan vettä
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
Mainos

Lisukkeeksi:

1 lehti- tai kurttukaali
paistoliemi

Valmistusohje

1. Ota kalkkunan rinta huoneenlämpöön tunti ennen paistamista, huuhdo ja kuivaa pinta. Sekoita voihin mausteet, appelsiinin kuori ja mehu. Sivele maustettu voi lihan pintaan. Aseta paistomittari keskelle lihaa ja valitse sisälämpötilaksi 75 astetta. Kaada vuokaan hieman vettä. Lisää kuoritut sipulit. Paista 125-asteisessa uunissa noin 2,5 tuntia.

2. Siivilöi liemi kattilaan ja kiehauta siinä silputtua kaalia. Kalkkunan lisukkeeksi sopivat myös paahdetut juurekset ja bataatti tai näistä soseutettuna haudutettu uunivuoka.

Katso myös:  Kaipaatko ideoita perunaruokiin? Rouva Kasvis paljastaa suosikkiohjeensa – perunaruusut

Keskustelu

Kommentoi juttua: Kalkkunan rinta

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X