Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Kampasimpukat ja vaniljavoita

Kampasimpukat ja vaniljavoi on täydellinen alkupala juhlahetkeen. Vanilja sopii yllättävästi pähkinäiseltä maistuvien kampasimpukan mausteeksi.

Ainekset

Kampasimpukat

  • 3-5 kpl kampasimpukkaa/hlö
  • 1 rkl öljyä
  • ½ kpl vaniljatanko
  • 50 g voita
  • suolaa

Valmistusohje

Kampasimpukat ja vaniljavoi valmistetaan näin:

1. Ota esille ja valmistele kaikki ainekset käden ulottuville, sillä kampasimpukoiden valmistus on uskomattoman nopeaa. . Huuhtele simpukat ja kuivaa ne hellästi keittiöpyyhkeellä tai talouspaperilla.

2. Lämmitä paksupohjainen paistinpannu kuumaksi ja lisää öljy kuumenemaan. Paista kampasimpukan pinta nopeasti ruskeaksi, noin minuutin ajan. Mausta simpukat suolalla.

2. Lisää pannulle voi ja puolikas vaniljatanko. Käännä kampasimpukat ja kuumenna niitä vielä noin minuutin ajan.

3. Käytä voita kastikkeena. Tarjoa kampasimpukat herkullisen kukkakaalipyreen kanssa aterian alkupalana.

Resepti on julkaistu Kotiliedessä 3/18.

Lue myös: Kampasimpukka on fiini alkupala, jonka valmistus on yllättävän helppoa – kysyimme kokilta vinkit nopean herkun paistamiseen

Katso myös Anna/Ruoka.fi: Kampasimpukoita ja vaniljaista samppanja-voikastiketta


Kommentoi

Kommentoi juttua: Kampasimpukat ja vaniljavoita

Sinun täytyy kommentoidaksesi.