Couscous-salaatti
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
- Kasvis
- Maidoton
- Vegaaninen
Ainekset
- 0.5 l vettä
- 1 tl suolaa
- 250 g couscous-ryynejä
kastike:
- 0.8 dl öljyä
- 2 puristettua valkosipulinkynttä
- puolen sitruunan mehu
- 0.5 dl silputtua minttua tai persiljaa
- rouhittua mustapippuria
- ripaus suolaa
salaatti:
- couscous-ryynit
- 200 g pakasteherneitä
- 2.5 dl kuutioitua kurkkua
- 2.5 dl kuutioitua tomaattia tai lohkottuja kirsikkatomaatteja
- (keitettyä parsaa)
Valmistusohje
- Kiehauta vesi ja mausta suolalla. Lisää ryynit kuumaan veteen ja kiehauta. Nosta kattila liedeltä ja anna ryynien hautua hetki. Tarkista ohje pakkauksesta.
- Sekoita maustekastikkeen ainekset, lisää tarpeen mukaan öljyä. Sekoita öljykastike ryynien joukkoon. Anna jäähtyä. Sekoita lopuksi kasvikset varovasti nostellen ryyneihin. Tarjoa kylmänä sellaisenaan tai kala- ja liharuoan, esim. marinoidun broilerin lisäkkeenä.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Couscous-salaatti