
Kanacurry
Kanacurry sakeutetaan muhevasti bataatilla. Intialainen currytahna antaa ruoalle lämpöä, kookosmaito puolestaan pehmentää kokonaisuutta.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 0 annosta
- Laktoositon
- Maidoton
Ainekset
Kanacurry:
- 2 rkl öljyä
- 500 g broilerisuikaleita tai sisäfileitä
- 2-3 salottisipulia
- 2 valkosipulinkynttä
- 2-3 rkl intialaista currytahnaa
- 2 tl inkivääritahnaa tai raastettua inkivääriä
- 2 tl sitruunaruohotahnaa
- ¼ tl chilitahnaa
- 1 limetin mehu
- 2 tl kurkumaa
- 2 tl suolaa ja mustapippuria
- 2 dl kookoskermaa
- 1 iso bataatti
- 1 rkl ruokosokerisiirappia
- 2 tl seesamiöljyä
- 1-2 dl tuoretta korianteria
- suolaa
- mustapippuria
Valmistusohje
Pehmeän kermainen kanacurry loihditaan näin:
1. Ruskista broileripalat öljyssä. Lisää silputut sipulit ja valkosipulinkynnet. Ruskista sipulit ja lisää mausteet, limettimehu sekä kookoskerma ja -maito. Hauduta viitisen minuuttia. Voit käyttää myös pelkkää kookosmaitoa.
2. Kuori ja lohko bataatti. Kaada broilerikastike uunivuokaan. Lisää vuokaan bataattilohkot. Mausta lohkot siirapilla, suolalla, seesamiöljyllä ja pippurilla sekä silputulla korianterilla. Kypsennä kanacurrya 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.
Kokeile myös muita maukkaita broileriruokia: Aasialaiset broilerinkoivet Aasialainen kanasalaatti Sitruunainen uunibroileri Ruoka.fi: Punainen broilericurry
Kommentoi
Kommentoi juttua: Kanacurry
Surkea resepti, tekele jäi vetiseksi ja textuuri on lähempänä keittoa, kuin curryä…👎🏻