
Kanahampurilainen
Itse tehty hampurilainen on herkkua parhaimmillaan. Tämä purilainen täytetään pariloidulla kanalla, chilimajoneesilla, pikkelöidyllä kurkulla sekä kimchillä.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 8 annosta
Ainekset
Kanahampurilainen:
- 8 isoa hampurilaissämpylää
- 4 broilerin rintafileetä
- ¼ tl suolaa
- ¼ tl rouhittua mustapippuria
- 1 kananmuna
- 1 rkl maitoa
- 1 ½ dl pankojauhoja eli japanilaistyyppisiä korppujauhoja tai kuivattuja leivänmuruja
- 4 rkl rypsiöljyä
- 25 g voita
Pikkelöity kurkku
- ½ kurkku
- 1 ½ rkl riisiviini- tai väkiviinaetikkaa
- 2 tl sokeria
- ¼ tl suolaa
Chilimajoneesi
- 1 ½ dl majoneesia
- 1 rkl korealaista goshujang-chilitahnaa tai muuta chilitahnaa
Lisäksi
- ½ dl valmista kimchiä eli hapatettua kiinankaalisalaattia (myydään mm. etnisissä kaupoissa)
Valmistusohje
Kanahampurilainen valmistuu helposti näin:
1. Valmista briossitaikinasta 8 sämpylää. Valmista pikkelöidyt kurkut. Viipaloi kurkku ja nosta kannelliseen purkkiin mausteiden kanssa. Ravistele kurkkuja voimakkaasti hetki. Anna maustua tarjoiluun saakka. Sekoita chilimajoneesin ainekset.
2. Nuiji kanafileet kelmun välissä hellästi ohuiksi pihveiksi. Leikkaa fileet kahtia. Mausta palat ja kasta kananmuna-maitoseoksessa. Pyöräytä sitten pihvit pankojauhoissa.
3. Kuumenna öljy-voiseos pannulla, ja paista kanapihvit.
4. Halkaise sämpylät ja paahda pinnat kuivalla pannulla tai grillissä. Täytä kanahampurilainen chilimajoneesilla, kimchillä, pikkelöidyllä kurkulla ja lämpimillä broileriviipaleilla.
Vinkki: Tarjoa kanahampurilainen rapeiden bataattiranskalaisten kanssa.
Lue myös Anna.fi: Näin tehdään Pulled pork BBQ Burger
Kommentoi
Kommentoi juttua: Kanahampurilainen