Kanakebab
Kanakebab kypsyy meheväksi grillissä. Liha vuollaan veitsellä suoraan vartaasta lautaselle.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
Ainekset
Kanakebab
- 600 g maustamatonta broilerin paisti- tai rintaleikkeitä
Marinadi
- 1 sitruunan tuorepuristettu mehu
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1 rkl karkeaa merisuolaa
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 rkl oreganoa
Valmistusohje
Kanakebab tehdään helposti näin:
- Sekoita ensin marinadin ainekset eli yhden sitruunan mehu, kaksi ruokalusikallista oliiviöljyä, yksi ruokalusikallinen karkeaa merisuolaa, yksi valkosipulinkynsi sekä yksi ruokalusikallinen oreganoa ja kaada vahvaan pakastuspussiin. Lisää 600 grammaa maustamattomia broilerin paisti- tai rintaleikkeitä ja sulje pussi huolella. Kääntele pussia, jotta marinadi sekoittuu tasaisesti kaikkialle. Anna broilereiden maustua jääkaapissa vähintään tunnin ajan.
- Valmista yksi varras tikuttamalla kaikki paistileikkeet vieriviereen kahteen metalliseen varrastikkuun.
- Kypsennä kanakebab grilliritilän päällä miedolla, epäsuoralla lämmöllä varrasta useasti käännellen. Kypsennä, kunnes tikulla kokeiltaessa, reiästä tihkuu kirkasta nestettä.
Ohje on julkaistu Kotiliedessä 12/2021.
Lue myös: Kebabpatonki ja punaherukkachutneyta
Lue myös Anna.fi: Kebab kasvisbulgurin kera
Kommentoi
Kommentoi juttua: Kanakebab