Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Kananmunat uunissa eli l'oeufs cocotte

Kananmunat uunissa eli Oeufs en cocotte ovat uskamattoman helppo tapa valmistaa kananmunat brunssille isollekin porukalle. Tarvitset kaksi kananmunaa syöjää kohden, pieniä uunivuokia sekä mieleisiäsi täytteitä.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Kananmunat uunissa eli l'oeufs cocotte

  • 8 kananmunaa
  • 4 rkl voita
  • 1 dl sulatettua pakastepinaattia
  • 4 rkl kermaa
  • 4 tl hienonnettua tilliä
  • 1 tl suolaa
  • ¼ tl mustapippuria

Valmistusohje

  1. Kananmunat uunissa eli l’oeufs cocotte valmistuvat helposti. Voitele neljä pientä uunivuokaa voilla. Jaa yhteensä yksi desilitra pakastepinaattia neljään vuokaan.
  2. Riko jokaiseen vuokaan kaksi kananmunaa pinaatin päälle. Keltuaisen on tarkoitus jäädä kokonaiseksi. Lorauta yksi ruokalusikallinen kermaa jokaiseen vuokaan.
  3. Lisää päälle yksi teelusikallinen hienonnettua tilliä, ripottele pinnalle 1/4 teelusikallista suolaa ja rouhi mustapippuria.
  4. Paista kananmunat uunissa 180 asteessa uunin keskitasolla noin 10 minuuttia. Kokeile haarukalla munia, kun ne ovat vähän hyytyneet, mutta keskeltä vielä löysät, ne voi nostaa uunista.
  5. Tarjoa kananmunat lämpiminä.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 7/20.

Katso myös: Paholaisen munat – lyömätön alkupala, joka valmistuu hetkessä ilman reseptiä

Anna.fi/ruoka: Parsaa ja kananmunaa


Kommentoi

Kommentoi juttua: Kananmunat uunissa eli l'oeufs cocotte

Sinun täytyy kommentoidaksesi.