Kananpoikaa ja syksyinen sipuli-omena-tattilisäke
Ainekset
- 2 kananpojan rintafileetä
- ½ dl oliiviöljyä
- 1 sitruunan raastettu kuori
- 2 valkosipulinkynttä
- 2 rkl silputtua minttua tai lehtipersiljaa
Lisäksi:
- 400 g tatteja
- 2 kevätsipulia
- 1-2 kotimaista omenaa
- 2-3 rkl oliiviöljyä
- sormisuolaa, mustapippuria
Valmistusohje
1. Raasta hyvin pestyn sitruunan kuori, hienonna valkosipulinkynnet ja silppua minttu. Sekoita ainekset öljyyn, mausta öljy suolalla ja pippurilla.
2. Kääntele rintafileet maustetussa öljyssä, anna maustua tunnin ajan.
3. Kypsennä rintafileet grillissä tai paista pannulla.
4. Tee lisäke. Viipaloi puhdistetut tatit ja omenat. Kotimaisia omenoita ei tarvitse kuoria. Silppua kevätsipulit. Kuumenna öljy pannulla.
5. Lisää kaikki ainekset yhtä aikaa pannulle ja kypsennä niitä viitisen minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoa heti kananpojan lisäkkeenä.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Kananpoikaa ja syksyinen sipuli-omena-tattilisäke