tomaatti-kanapasta Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Kanapasta

Tomaattinen kanapasta on superhelppo tehdä, sillä kastike tehdään kahdesta raaka-aineesta: aurinkokuivatuista tomaateista ja tomaattimurskasta. Paista joukkoon broileria ja lisää lopuksi runsaasti yrttejä.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4 annosta

Ainekset

Kanapasta

  • 400 g fusillipastaa
  • 190 g aurinkokuivattuja tomaattisuikaleita öljyssä
  • 400 g tomaattimurskaa
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl aurinkokuivatuista tomaateista siivilöityä öljyä
  • 400 g maustamattomia broilerinsuikaleita
  • 1 tl suolaa
  • ½ tl sokeria
  • ½ tl rouhittua mustapippuria
  • 10 basilikan lehteä
  • 150 g pehmeää vuohenjuustoa (Esim. Chavroux)

Valmistusohje

Kanapasta tehdään helposti näin:

1. Keitä 400 grammaa fusillipastaa pakkauksen ohjeen mukaan suolavedessä.

2. Ota purkki aurinkokuivattuja tomaatteja öljyssä. Siivilöi aurinkokuivatuista tomaattisuikaleista öljy pois ja käytä se sipuleiden kuullotukseen.

3. Sekoita tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella aurinkokuivatut tomaatit ja 400 grammaa tomaattimurskaa soseeksi.

4. Hienonna sipuli ja kaksi valkosipulinkynttä ja kuullota niitä parissa ruokalusikallisessa öljyä. Lisää 400 grammaa maustamattomia broilerinsuikaleita ja ruskista ne. Mausta teelusikallisella suolaa, puolikkaalla teelusikallisella mustaippuria ja puolikkaalla teelusikallisella sokeria.

5. Lisää tomaattikastike ja anna kiehua 5–10 minuuttia. Lisää kymmenen basilikanlehteä.

6. Siivilöi pasta ja sekoita se kastikkeen joukkoon. Lusikoi 150 grammaa pehmeää vuohenjuustoa nokareina annokseen. Tarjoa kanapasta salaatin ja yrttiöljyn kera.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 18/2022.

Lue myös Anna.fi: Parhaat pastareseptit


Kommentoi

Kommentoi juttua: Kanapasta

Sinun täytyy kommentoidaksesi.