Kanapastavuoka
Kanapastavuoka on helppoa arkiruokaa. Kerralla valmistuu reilu satsi, tästä riittää syötävää seuraavaksikin päiväksi.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
- Munaton
Ainekset
Kanapastavuoka
- 300 g penne-pastaa
- 500 g broilerin paistisuikaleita
- 1 sipuli
- 3 valkosipulinkynttä
- 1 punainen paprika
- 2 rkl rypsiöljyä paistamiseen
- 2 ½ dl ruokakermaa
- 140 g tomaattipyreetä
- 2 tl kuivattua oreganoa
- 1 tl suolaa
- 1 tl paprikajauhetta
- ½ tl cayennenpippuria
- ½ tl mustapippuria myllystä
- 150 g juustoraastetta
Valmistusohje
Kanapastavuoka tehdään helposti näin:
- Keitä 300 grammaa pastaa pakkauksen ohjeen mukaan napakan kypsäksi. Valuta siivilässä.
- Kuori ja hienonna yksi sipuli ja kolme valkosipulinkynttä. Paloittele yksi punainen paprika. Kuumenna kaksi ruokalusikallista öljyä pannulla. Paista sipuli ja valkosipulit raukeiksi. Lisää paprikat ja paista, kunnes ne hieman pehmenevät. Siirrä syrjään odottamaan.
- Lisää pannulle tarvittaessa tilkka öljyä ja ruskista kaksi rasiaa broilerin paistisuikaleita.
- Nosta pasta, broilerin paistisuikaleet, keitetty pasta ja paistetut sipulit sekä paprikat takaisin kattilaan, jossa keitit pastan. Lisää joukkoon yksi tölkki ruokakermaa, yksi tölkki tomaattipyreetä, kaksi teelusikallista kuivattua oreganoa, yksi teelusikallinen suolaa, yksi teelusikallinen paprikajauhetta, puoli teelusikallista cayennenpippuria ja puoli teelusikallista mustapippuria Sekoita huolellisesti ja siirrä suureen uunivuokaan. Lisää päälle 150 grammaa juustoraastetta.
- Paista kanapastavuoka 200-asteisen uunin keskitasolla 20-30 minuuttia, kunnes juusto on sulanut ja hieman ruskistunut.
Vinkki: Kokeile myös helppoa ja maukasta Chorizo-pastavuokaa
Lue myös Anna.fi: Pekoni-mozzarella-pastavuoka
Kommentoi
Kommentoi juttua: Kanapastavuoka