kanaviillokki
Reseptit
alle 30 min
6
Kiitos

Kanaviillokki

Kanaviilokki tuo nostalginen broilerikastike on useimmille vain muisto kouluruoasta. Viillokki on kuitenkin helppo ja kevyt valmistaa keitetystä broilerista. Kanaviillokki valmistuu nopeasti etukäteen kypsennetystä, kokonaisen broilerin lihasta. Tarjoile kanaviillokki riisin ja vihannesten, esimerkiksi paistettujen kasvisten kanssa.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Kanaviillokki:

1 kokonaisen, kypsän broilerin lihat
2 rkl vehnäjauhoja
0.5 tl currya
4 dl broilerin keitinlientä
0.5 dl kermaa
ripaus suolaa ja rouhittua valkopippuria
Mainos

Keskustelu

Broileriviilokki ! Kanaviillokin tyyppinen ruoka mutta ei kanaviillokki. Kanaviillokin liha on nimenomaan kanaa, koska viillokin liha keitetään kypsäksi ja broileri ei kestä keittämistä.Keitinliemestä tehdään sitten herkullinen curry-kastike joka kruunaa viillokin .

Juurikin näin! Olen satunnaisesti keittänyt myös kokonaista broileria (huomattavasti lyhyempi keittoaika, max 1 h), mutta aito kanaviillokki syntyy vain pitkään keitetystä kokonaisesta kanasta. Ja miksi ihmeessä lihat pitäisi irroittaa luista ennen keittämistä (ja heittää pois???)? Luut antavat valtavasti makua liemeen ja ovat huomattavasti helpompia poistaa kypsästä linnusta. Rohkeasti vain kokeilemaan aitoa kanaa, jonka maku on huomattavasti syvempi kuin pikakasvatetun broilerin!

Kommentoi juttua: Kanaviillokki

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X