Reseptit
alle 30 min
6
Kiitos

Kanaviillokki

Kanaviillokki valmistuu nopeasti etukäteen kypsennetystä, kokonaisen broilerin lihasta. Tarjoile kanaviillokki riisin ja vihannesten kanssa.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Kanaviillokki:

1 kokonaisen, kypsän broilerin lihat
2 rkl vehnäjauhoja
0.5 tl currya
4 dl broilerin keitinlientä
0.5 dl kermaa
ripaus suolaa ja rouhittua valkopippuria
Mainos

Valmistusohje

1. Poista broilerista nahkat ja riivi liha irti luista paloiksi. Poista jänteet ja luut.

2. Sekoita pienessä kulhossa vehnäjauhot, curry ja 1 dl kanalientä. Lisää kattilaan loppu kanaliemestä. Kuumenna kiehuvaksi.

3. Lisää kastikesuurusta ohuena nauhana samalla sekoittaen. Anna kastikkeen kiehua 5 minuuttia. Lisää kerma ja mausta. Lisää riivityt broilerin palat ja kiehauta nopeasti.

4. Tarjoile kanaviillokki täysjyväriisin ja vihannesten kanssa.

Keskustelu

Broileriviilokki ! Kanaviillokin tyyppinen ruoka mutta ei kanaviillokki. Kanaviillokin liha on nimenomaan kanaa, koska viillokin liha keitetään kypsäksi ja broileri ei kestä keittämistä.Keitinliemestä tehdään sitten herkullinen curry-kastike joka kruunaa viillokin .

Juurikin näin! Olen satunnaisesti keittänyt myös kokonaista broileria (huomattavasti lyhyempi keittoaika, max 1 h), mutta aito kanaviillokki syntyy vain pitkään keitetystä kokonaisesta kanasta. Ja miksi ihmeessä lihat pitäisi irroittaa luista ennen keittämistä (ja heittää pois???)? Luut antavat valtavasti makua liemeen ja ovat huomattavasti helpompia poistaa kypsästä linnusta. Rohkeasti vain kokeilemaan aitoa kanaa, jonka maku on huomattavasti syvempi kuin pikakasvatetun broilerin!

Kommentoi juttua: Kanaviillokki

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X