Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Kaneli-sokerikierrepullat

Kaneli-sokeripulla on mennyt ihan korkkiruuville. Pullan pinta on herkullisen rapea ja ihanan kanelinen.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
14  annosta

Ainekset

Pullataikina:

  • ½ annosta pullataikinaa

Päälle:

  • 50 g voita
  • 1 rkl jauhettua kanelia
  • 2 dl sokeria

Valmistusohje

Kaneli-sokerikierrepullat leivotaan näin:

1. Tee pullataikina ohjeen mukaan.

2. Kaada taikina jauhotetulle työpöydällä. Jaa taikina kahteen osaan. Pyöritä kaksi tankoa, ja leikkaa molemmat tangot noin 7 osaan. Pyöritä paloista pitkiä ohuita tankoja, ja nosta pellille leivinpaperin päälle. Kohota liinan alla kaksinkertaiseksi.

3. Sulata taikinan kohotessa voi, ja anna jäähtyä. Sekoita kaneli sokerin joukkoon ja laita lautaselle.

4. Voitele tai kasta kohonneet pullat voisulalla, ja kasta kauttaaltaan kaneli-sokeri seoksessa. Ota tanko käteen, taita kahtia ja kieputa korkkiruuville, nipistä tangonpäät yhteen. Laita takaisin pellille.

5. Paista 225 asteessa noin 10–12 minuuttia.

Resepti on julkaistu Kotliedessä 24/17.

Kaneli loihtii pullasta herkkua:

Kanelikierrepullat

Ruotsalaiset kanelikierrepullat (vegaaninen)

kanelikierteet

Kanelikierteet

korvapuustit

Korvapuustit

Ruoka.fi: Kanelikierre vuoassa


Kommentoi

Kommentoi juttua: Kaneli-sokerikierrepullat

Sinun täytyy kommentoidaksesi.