Reseptit
yli 60 min
20

Kaneli-sokeripullat

Yksinkertainen on parasta! Kaneli-sokeripullien pinta on ihanan rapea. Nämä pullat maistuvat niin lapsille kuin aikuisillekin.

Ainekset

Lisää kauppalistalle
5 dl kevyt- tai täysmaitoa
50 g hiivaa
1 kananmuna
2 dl sokeria
1 tl suolaa
noin 16 dl vehnäjauhoja
100 g sulatettua voita

Päälle

50 g voita
1 rkl jauhettua kanelia
1–2 dl sokeria

Valmistusohje

1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva maitoon. Lisää muna, sokeri ja suola. Alusta joukkoon vehnäjauhot. Lisää jäähtynyt voi. Vaivaa pehmeäksi taikinaksi. Anna kohota liinan alla kaksinkertaiseksi.

2. Kaada taikina jauhotetulle työpöydälle. Jaa taikina kahteen osaan ja muotoile palat pitkiksi tangoiksi. Leikkaa kumpikin tanko noin 10 osaan. Pyöritä paloista pikkupullia. Nosta uunipellille leivinpaperin päälle. Kohota liinan alla.

3. Sulata sillä aikaa voi ja anna jäähtyä. Sekoita kaneli sokerin joukkoon ja laita lautaselle.

4. Voitele kohonneet pullat voisulalla, ota pohjasta kiinni ja pyöritä kauttaaltaan kaneli-sokeriseoksessa. Laita takaisin pellille.

5. Paista uunissa 225 asteessa noin 10 minuuttia.

Lisää reseptejä:

Voisilmäpullat
Kanelikierteet
Pähkinäpullat
Ruoka.fi: Kuningatarpullat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Kaneli-sokeripullat

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X