Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Kaneliässät

Kaneliässät vievät meistä monet lapsuuteen, jossa näitä pikkuleipiä maisteltiin kahvipöydässä. Tämä kanelipikkuleipien ohje on taattua Kotilieden laatua, testattua ja kävijöiden suosikki.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
60  annosta

Ainekset

Kaneliässät

  • 125 g voita
  • 3 dl sokeria
  • 3 munaa
  • 1 tl kanelia
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 6 dl vehnäjauhoja

pinnalle:

  • 1 dl kanelisokeria

Valmistusohje

Kaneliässät leivotaan näin helposti:

1. Mittaa ensin voipaketista 125 grammaa voita huoneenlämpöön. Vaahdota huoneenlämmössä pehmennyt rasva ja sokeri. Lisää munat  voi-sokerivaahdon joukkoon yksitellen sähkövatkaimella hyvin vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään erillisessä kulhossa. Lisää kuivat aineet siivilän läpi voi-sokerivaahdon joukkoon. Anna taikinan levähtää kaikessa rauhassa jääkaapissa noin puoli tuntia.

2. Leivo sitten taikinasta sormenpaksuisia tankoja ja pyörittele ne kanelisokerissa. Leikkaa tangot noin 7 senttimetrin mittaisiksi paloiksi ja muotoile ässiksi. Laita pikkuleivät leivinpaperilla vuoratun uuninpellin päälle. Paista kaneliässät 175 asteessa kymmenisen minuuttia, kunnes pikkuleivät ovat kauniin ruskeita.

 

Kaneliässät purkissa ja liinalla
Mureat kaneliässät kuuluvat pikkuleipien parhaimmistoon. Kuva: Kristiina Kurronen

Lue myös: Parhaat pikkuleivät kautta aikojen

Lue myös Anna.fi: Näin leivot gluteenittomat pikkuleivät


Kommentoi

Kommentoi juttua: Kaneliässät

Leipuri

Tässä ohjeessa on liikaa sokeria

Vastaa käyttäjälle LeipuriPeruuta vastaus

Sinun täytyy kommentoidaksesi.