Reseptit
yli 60 min
24

Kanelipulla

Kanelipullat ovat kuin korvapuusteja, mutta kanelia tulee paljon enemmän ja pullia ei "rypistetä" puustin muotoon, vaan paistetaan rullalla uunivuoassa.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Pullataikina

5 dl maitoa
50 g tuorehiivaa
1 kananmuna
1 dl sokeria
1 rkl kardemummaa
1 1/2 tl suolaa
900 g (n. 14 dl) vehnäjauhoja
150 g pehmeää voita

Täyte

100 g notkeaa ja pehmeää voita
1 dl sokeria
6 rkl kanelia

Voiteluun

1 kananmuna

Pinnalle

raesokeria

Valmistusohje

 

 

  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon muna, sokeri, kardemumma ja suola.
  2. Alusta jauhot taikinaan vähitellen sekoittaen. Lisää pehmeä rasva jauhojen lisäämisen loppuvaiheessa. Taikina saa olla pehmeää. Alusta taikinaa, kunnes se on tasaista ja irtoaa käsistä sekä kulhon reunoista
  3. Anna taikinan kohota leivinliinan alla lämpimässä paikassa noin tunti.
  4. Vaivaa taikinaa leivinalustalla ja jaa se kolmeen osaan. Kauli taikinapalat levyiksi (20 x 30 cm).
  5. Sekoita kulhossa pehmeä rasva, sokeri ja kaneli. Levitä taikinalevyille täyte.
  6. Kääri levyt rullaksi, jätä saumakohta alle piiloon. Leikkaa rullista terävällä veitsellä noin 8 pullaa jokaisesta. Nosta pullat uunivuokaan. Voitele munalla ja koristele raesokerilla. Paista 225-asteisessa uunissa 10–12 minuuttia.

Keskustelu

Kommentoi juttua: Kanelipulla

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X