Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Kanelipulla

Kanelipulla on kuin korvapuusti, mutta kanelia tulee paljon enemmän ja pullaa ei "rypistetä" puustin muotoon, vaan paistetaan rullalla uunivuoassa.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
24  annosta

Ainekset

Kanelipulla, taikina

  • 5 dl maitoa
  • 50 g tuorehiivaa
  • 1 kananmuna
  • 1 dl sokeria
  • 1 rkl kardemummaa
  • 1 ½ tl suolaa
  • 900 g (n. 14 dl) vehnäjauhoja
  • 150 g pehmeää voita

Kanelipulla, täyte

  • 100 g notkeaa ja pehmeää voita
  • 1 dl sokeria
  • 6 rkl kanelia

Voitelu

  • 1 kananmuna

Pinnalle

  • 3 rkl raesokeria

Valmistusohje

Kanelipulla leivotaan helposti näin:

  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon muna, sokeri, kardemumma ja suola.
  2. Alusta jauhot taikinaan vähitellen sekoittaen. Lisää pehmeä rasva jauhojen lisäämisen loppuvaiheessa. Taikina saa olla pehmeää. Alusta taikinaa, kunnes se on tasaista ja irtoaa käsistä sekä kulhon reunoista
  3. Anna taikinan kohota leivinliinan alla lämpimässä paikassa noin tunti.
  4. Vaivaa taikinaa leivinalustalla ja jaa se kolmeen osaan. Kauli taikinapalat levyiksi (20 x 30 cm).
  5. Sekoita kulhossa pehmeä rasva, sokeri ja kaneli. Levitä taikinalevyille täyte.
  6. Kääri levyt rullaksi, jätä saumakohta alle piiloon. Leikkaa rullista terävällä veitsellä noin 8 pullaa jokaisesta. Nosta pullat uunivuokaan. Voitele munalla ja koristele raesokerilla.
  7. Paista  kanelipulla 225-asteisessa uunissa 10–12 minuuttia.

Lue myös: Leivo lasten kanssa – 6 helppoa ohjetta!

Lue myös Anna.fi: Näin leivot täydelliset, mehevän pehmeät korvapuustit


Kommentoi

Kommentoi juttua: Kanelipulla

Pettynyt

Olipahan surkea resepti. Taikinasta tuli vain iso liimapallo, jota ei voinut työstää mitenkään, roskiin päätyi koko klöntti. Oot ainekset velkaa mulle!

Lara

Voisitko olla ehkä hiukan mukavampi kiitos…. 🙂

…?

Lisää jauhoja?

nalle

Ohjeessa n.3dl liikaa jauhoja…? Olisi tullut aikamoinen jauhopallo, jos olisin kaikki jauhot laittanut… mitä tein väärin?

Vastaa käyttäjälle PettynytPeruuta vastaus

Sinun täytyy kommentoidaksesi.