Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Kantarelli-juustofondue

Kantarelli-juustofondue on herkullinen pimenevien kesä- ja syysiltojen herkutteluruoka. Kokoa ystävät yhteisen pöydän ääreen ja nosta fonduepata esiin. Juustofonduen kanssa dipataan leipäkuutioita. Myös hillosipuleita ja cocktailkurkkuja sekä muita kasviksia kannattaa kokeilla.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

Kantarelli-juustofondue

  • 200 g kantarelleja
  • 200 g emmentaalijuustoa
  • 200 g gruyèrejuustoa
  • 3 dl kuivaa valkoviiniä
  • 1 rkl maissitärkkelystä
  • ½ dl ranskankermaa
  • 1 valkosipulinkynsi
  • ¼ tl rouhittua mustapippuria

Valmistusohje

Kantarelli-juustofondue tehdään helposti näin:

  1. Puhdista 200 g kantarelleja ja pilko sienet pieniksi. Paahda kantarelleja kuivalla pannulla, kunnes ylimääräinen neste on lähes haihtunut.
  2. Raasta 200 grammaa emmentaalia ja 200 g gruyèrejuustoa.
  3. Mittaa kattilaan 3 desilitraa valkoviiniä ja yksi ruokalusikallinen  maissitärkkelysjauhoja ja kuumenna sekoittaen.
  4. Lisää kiehuvaan seokseen juustoraastetta pienissä puukauhalla sekoittaen, kunnes juusto on sulanut.
  5. Mausta 1/2 desilitralla ranskankermaa, yhdellä raastetulla valkosipulinkynnellä ja ripauksella rouhittua mustapippuria.
  6. Kaada fondue lämmitettyyn pieneen pataan ja nosta lämpöjalustan päälle pöytään. Pidä pienellä liekillä lämpimänä.
  7. Tarjoa kantarelli-juustofondue leipäkuutioiden ja kasvisten kera.

Resepti on julkaistu Kotiliedessä 17/2020.

Lue myös: Fondue-ilta ystävien kesken – kurkkaa kolme maukasta reseptiä!

Lue myös Anna.fi: Kolmen juuston fondue


Kommentoi

Kommentoi juttua: Kantarelli-juustofondue

Sinun täytyy kommentoidaksesi.