Kantarelli-juustofondue
Kantarelli-juustofondue on herkullinen pimenevien kesä- ja syysiltojen herkutteluruoka. Kokoa ystävät yhteisen pöydän ääreen ja nosta fonduepata esiin. Juustofonduen kanssa dipataan leipäkuutioita. Myös hillosipuleita ja cocktailkurkkuja sekä muita kasviksia kannattaa kokeilla.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
- Munaton
Ainekset
Kantarelli-juustofondue
- 200 g kantarelleja
- 200 g emmentaalijuustoa
- 200 g gruyèrejuustoa
- 3 dl kuivaa valkoviiniä
- 1 rkl maissitärkkelystä
- ½ dl ranskankermaa
- 1 valkosipulinkynsi
- ¼ tl rouhittua mustapippuria
Valmistusohje
Kantarelli-juustofondue tehdään helposti näin:
- Puhdista 200 g kantarelleja ja pilko sienet pieniksi. Paahda kantarelleja kuivalla pannulla, kunnes ylimääräinen neste on lähes haihtunut.
- Raasta 200 grammaa emmentaalia ja 200 g gruyèrejuustoa.
- Mittaa kattilaan 3 desilitraa valkoviiniä ja yksi ruokalusikallinen maissitärkkelysjauhoja ja kuumenna sekoittaen.
- Lisää kiehuvaan seokseen juustoraastetta pienissä puukauhalla sekoittaen, kunnes juusto on sulanut.
- Mausta 1/2 desilitralla ranskankermaa, yhdellä raastetulla valkosipulinkynnellä ja ripauksella rouhittua mustapippuria.
- Kaada fondue lämmitettyyn pieneen pataan ja nosta lämpöjalustan päälle pöytään. Pidä pienellä liekillä lämpimänä.
- Tarjoa kantarelli-juustofondue leipäkuutioiden ja kasvisten kera.
Resepti on julkaistu Kotiliedessä 17/2020.
Lue myös: Fondue-ilta ystävien kesken – kurkkaa kolme maukasta reseptiä!
Lue myös Anna.fi: Kolmen juuston fondue
Kommentoi
Kommentoi juttua: Kantarelli-juustofondue