Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Kantarelli-juustopiirakka

Tämä quiche-tyyppien piirakka sopii vaikka rapujuhlien oheistarjottavaksi. Molemmat kun ovat elokuun sesonkiruokaa.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
8  annosta

Ainekset

Pohja

  • 125 g voita tai margariinia
  • 2 ½ dl vehnäjauhoja
  • 1 dl sämpylä- tai spelttijauhoja
  • ¾ dl kylmää vettä
  • tai
  • 400 g valmis Ruokapiirakka-pohja

Täyte

  • 1 l kantarelleja
  • 1 varhaissipuli varsineen tai pieni purjo
  • 1 rkl voita
  • 1 tl currya
  • 2 dl kuohu- tai ruokakermaa
  • 3 kananmunaa
  • ½ tl suolaa
  • ripaus mustapippuria
  • ¾ dl silputtua lehtipersiljaa
  • 100 g juustoraastetta (emmental)

Valmistusohje

 

 

  1. Valmista pohja. Jos teet pohjan itse, nypi jauhot ja rasva sekaisin, lisää vesi ja sekoita nopeasti taikinaksi. Älä vaivaa, jotta pohjaan ei muodostu sitkoa.  Anna taikinan levätä hetki jääkaapissa.  Pane uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
  2. Painele taikina voideltuun piirakkapohjaan ja sen reunoille. Pistele pohja. Jos et halua, että reunat valahtavat, pane taikinapohjalle leivinpaperi ja täytä  vuoka taikinapainoilla tai vaikkapa kuivatuilla herneillä.  Esipaista pohjaa uunissa 8-10 minuuttia.
  3. Tee täyte. Pane puhdistetut kantarellit kuivalle, kuumennetulle pannulle ja sekoittele niistä siinä kunnes sienissä oleva neste haihtuu. Lisää pannulle voi, silputtu sipuli ja curry. Kääntele seosta rasvassa, kunnes sipuli kuullottuu.
  4. Kaada sienitäyte esipaistetulle piirakkapohjalle ja ripottele sille puolet juustoraasteesta.
  5. Sekoita keskenään kerma, kananmunat, mausteet ja yrttisilppu. Kaada seos täytteen päälle. Ripottele pinnalle loput juustoraasteeta.
  6. Kypsennä piirakkaa 225-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia. Mikäli pinta tummuu liikaa, peitä piirakka paistamisen loppuvaiheessa leivinpaperilla.
  7. Tarjoa vihersalaatin kanssa.
  8. Lue myös Himahellan postaus: Kantarellit on syyskesän keltaista kultaa

Kommentoi

Kommentoi juttua: Kantarelli-juustopiirakka

Sinun täytyy kommentoidaksesi.