Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Omena-kantarellipiirakka

Gruyerejuusto on sveitsiläinen lehmänmaidosta valmistettu kova, kypsytetty juusto. Juusto sopii loistavasti gratiineihin ja piirakoihin. Omena-kantarellipiirakka saa kyytipojaksi hedelmäisen punaviinin (Pinot Noir tai Merlot) tai pähkinäisen valkoviinin (Chardonnay tai Riesling).

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

Omena-kantarellipiirakka, pohja

  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl ruisjauhoja
  • ½ dl rypsiöljyä
  • 1 tl suolaa
  • 1 dl vettä

Täyte

  • 1 l (noin 300 g) kantarelleja
  • 1 salottisipuli
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • ½ tl suolaa
  • ¼ tl mustapippuria
  • 1 vhreä omena
  • 2 dl raastettua gruyerejuustoa

Valmistusohje

Omena-kantarellipiirakka leivotaan helposti näin:

1. Tee ensin täyte. Puhdista sienet, halkaise isompia sieniä. Kuori ja hienonna sipuli.

2. Kuullota sieniä kuivalla pannulla niin, että kaikki neste on haihtunut. Lisää öljy ja sipulit, kuullota pehmeiksi. Mausta suolalla, pippurilla ja timjamilla. Laita sivuun odottamaan.

3. Pese omena, ota omenakota pois, leikkaa halki ja viipaloi ohuelti. Raasta juusto.

4. Tee taikina. Sekoita jauhot ja suola kulhossa. Lisää öljy ja vesi. Sekoita taikina tasaiseksi, älä vaivaa. Muotoile taikina palloksi ja kauli jauhotetun leivinpaperin päällä halkaisijaltaan noin 30 cm:n kokoiseksi pyöreäksi levyksi.

5. Levitä pohjalle puolet juustoraasteesta, asettele juuston päälle omenasiivut ja sienet. Ripottele päälle loput juustot. Taita taikinan reunat täytteen päälle.

6. Paista omena-kantarellipiirakka 200-asteisen uunin keskitasolla noin 25 minuuttia tai kunnes pohja on kypsää.

Maista myös näitä kantarellileivonnaisia:

kantarelli-juustopiirakka
© Tiina Rantanen

Kantarelli-juustopiirakka

juustoinen kantarellimunakasrulla

Juustoinen kantarellimunakasrulla

kantarelli-poropiirakka

Poro-kantarellipiiras

Anna.fi: Helpot kantarellipiirakat


Kommentoi

Kommentoi juttua: Omena-kantarellipiirakka

Sinun täytyy kommentoidaksesi.