Kantarellikastike
Poimi kori täyteen kantarelleja ja tee niistä kermalla ja smetanalla höystetty ihana kastike. Kantarellikastike sopii liha-, kala- ja kasvisruokien kaveriksi tai perunoiden kanssa sellaisenaan.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
- Gluteeniton
Ainekset
Kantarellikastike
- 1 l kantarelleja
- 1 rkl voita
- 1 sipuli
- 2 dl smetanaa
- ½ dl kermaa
- ½ tl suolaa
- ¼ tl mustapippuria
Valmistusohje
Kantarellikastike tehdään helposti näin:
- Puhdista sienet ja silppua ne pannulle.
- Kuumenna, kunnes kantarelleista irtoava neste on lähes haihtunut.
- Lisää pannulle voita ja silputtua sipulia.
- Kuullota ainekset ja lisää smetana sekä kerma. Mausta kastike ruohosipulilla tai muilla tuoreilla yrteillä.
- Nauti kantarellikastike lihamurekkeen, paistettujen ahvenfileiden tai tilliperunoiden kanssa.
Lue myös: Sesongin herkku kantarelli taipuu moneen
Lue myös Anna.fi: Kantarelli on metsän kultaa
Kommentoi
Kommentoi juttua: Kantarellikastike