Reseptit
alle 30 min
6
Kiitos

Kantarellikastike

Kantarellikastike on ihana kermalla ja smetanalla höystetty täyteläinen sienisoossi. Poimi kori täyteen kantarelleja ja tee niistä ihana kastike. Kantarellikastike sopii liha-, kala- ja kasvisruokien kaveriksi tai perunoiden kanssa sellaisenaan.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Kantarellikastike:

1 l kantarelleja
voita
1 sipuli
2 dl smetanaa
0.5 dl kermaa
suolaa
mustapippuria
Mainos

Valmistusohje

Kantarellikastike syntyy helposti:

  1. Puhdista sienet ja silppua ne pannulle.
  2. Kuumenna, kunnes sienistä irtoava neste on lähes haihtunut.
  3. Lisää pannulle voita ja silputtua sipulia.
  4. Kuullota ainekset ja lisää smetana sekä kerma. Mausta kastike ruohosipulilla tai muilla tuoreilla yrteillä.
  5. Nauti kantarellikastike lihamurekkeen, paistettujen ahvenfileiden tai tilliperunoiden kanssa.

 

Lue myös: Sesongin herkku kantarelli taipuu moneen

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Kantarelli on metsän kultaa

Keskustelu

Kommentoi juttua: Kantarellikastike

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X