Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Karamellisoidut perunat

Karamellisoidut perunat saattavat olla parasta, mitä olet syönyt pitkään aikaan. Kirjailija Satu Rämön Hildur-hahmon lempireseptiä kutsutaan Islannissa ruskeiksi tai rusketetuiksi perunoiksi eli brúnaðar kartöflur. Ohje on alun perin tanskalainen.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Karamellisoidut perunat

  • 1 kg perunoita
  • 1 dl sokeria
  • 50 g voita

Valmistusohje

Katso videolta, miten karamellisoidut perunat valmistuvat:

Karamellisoidut perunat valmistuvat helposti näin:

  1. Keitä noin kilo perunoita. Jos teet karamelliperunat uusista perunoista, perunoita ei tarvitse kuoria.
  2. Laita desi sokeria pannulle ja laita liesi päälle. Sokeri alkaa sulaa ja ruskistua. Pidä lämpö tasaisena. Älä päästä sokeria palamaan. Sokerin pitää ruskistua ja sulaa, mutta se ei saa muuttua mustaksi.
  3. Kun sokeri on vaalean ruskeaa ja sulanutta väriltään, lisää pannulle 50 grammaa pilkottua voita.
  4. Vähennä lieden lämpöä vähän ja sekoittele. Lisää keitetyt perunat pannulle.
  5. Pyörittele perunoita pannulla, kunnes sokeri ja voi muodostavat ruskean kinuskimaisen kastikkeen. Perunat saavat vähän paahtua, mutta eivät palaa. Sokeri ja voi sulavat yhteen karamellisoosiksi, joka yhdessä perunan tärkkelyksen kanssa tekee kastikkeesta herkullisen toffeemaisen koostumukseltaan.
  6. Kaada perunat tarjoiluastiaan ja tarjoile ne esimerkiksi islantialaiseen tapaan ylikypsän lampaanpotkan kanssa.

Vinkki! Kurkkaa Kotilieden ihanat ideat perunaherkkuihin

karamellisoidut perunat
Karamellisoidut perunat on tanskalainen tapa valmistaa perunoita. Tapa tunnetaan myös Islannissa ja ohje on mainittu kirjailija Satu Rämön Hildur-kirjasarjassa Hildurin lempiruokana. © Sanna Mansikkamäki

Lue myös Anna.fi: Perunoita ja vaahdotettua voita


Kommentoi

Kommentoi juttua: Karamellisoidut perunat

Sinun täytyy kommentoidaksesi.