Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Karhunlaukkasuola

Karhunlaukkasuola on helppo tehdä kuivatusta karhunlaukasta ja merisuolasta. Itse tehty maustesuola sopii monipuolisesti kesäruokien maustamiseen ja on myös ihana lahja.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
10  annosta

Ainekset

Karhunlaukkasuola

  • 1 nippu karhunlaukkalehtiä kuivat­tuna
  • 2 dl karkeaa merisuolaa

Valmistusohje

Karhunlaukkasuola tehdään helposti näin:

1. Kuivaa nippu karhunlaukanlehtiä sieni- tai kasviskuivurissa. Karhunlaukka kuivuu noin 40 asteessa muutamassa tunnissa.

3. Sekoita nippu kuivattuja karhunlaukanlehtiä ja kaksi desilitraa karkeaa merisuolaa jauheeksi tehosekoittimen sekoituskulhossa. Käytä karhunlaukkasuola kesäruokien maustamiseen tai anna lahjaksi.

Ohje on julkaistu Kotilieden Ihana Kesä -erikoislehdessä 2022.

Lue myös: Kala namak ällistyttää ja yllättää – musta suola maistuu ihan kananmunalta

Lue myös Anna.fi: Kastike kruunaa aterian – kokeile pähkinäistä satayta, tulista romescoa ja yrttistä chermoulaa


Kommentoi

Kommentoi juttua: Karhunlaukkasuola

Sinun täytyy kommentoidaksesi.