Reseptit
yli 60 min
Kiitos

Karibialainen luumupiirakka

Karibialainen luumupiirakka maustetaan vaalealla rommilla ja kanelilla. Karamellisoidut luumut ja kookos tuovat piirakkaan makeutta. Kaunis ja mehukas piirakka on parhaimmillaan täysin vetäytyneenä ja viileänä.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Luumupiiraan pohja:

4 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl kanelia
1 1/2 dl tomusokeria
150 g voita
1 kananmuna

Karamellisoidut luumut:

8-10 tuoretta tummaa luumua
3 rkl ruokokidesokeria
2 rkl voita
1/2 tl rouhittua mustapippuria
1 kanelitanko
Mainos

Kookostäyte:

6 kananmunankeltuaista
400 g kookosmaitoa
(noin 1/2 dl) sokeria
1 rkl vaniljasokeria
2 rkl vaaleaa rommia
3 rkl kuohukermaa

Valmistusohje

1. Sekoita kulhossa jauhot, kaneli ja tomusokeri. Nypi joukkoon voi ja sekoita joukkoon kananmuna. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Kääri kelmuun täytteen teon ajaksi.

2. Pese luumut. Halkaise, poista kivet ja pilko kuuteen tai kahdeksaan osaan. Kuumenna sokeri ja voi kattilassa , lisää luumut ja mausteet. Kääntele aineksia hetki, jotta luumut vähän pehmenevät. Nosta syrjään jäähtymään. Poista kanelitanko. Sekoita kulhossa kaikki täytteen ainekset.

3. Kauli taikina ohueksi levyksi ja nosta leivinpaperilla vuorattuun, halkaisijaltaan 30 cm:n irtopohjavuokaan. Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Peitä leivinpaperipalalla ja nosta painoksi kuivattuja herneitä. Esipaista pohjaa 200-asteisessa uunissa noin 12
minuuttia. Poista painot ja paperi.

4. Vähennä uunista lämpötila 125-asteeseen. Nosta luumut pohjalle ja valuta päälle täyte. Paista piirakkaa alatasossa noin tunti. Käännä vielä lämpötila lopussa 175-asteeseen ja paista noin 10 minuuttia.

5. Nosta karibialainen luumupiirakka uunista ja anna jäähtyä ja vetäytyä kunnolla ennen vuoasta irrottamista.

Reseptin laati: Tiina Lyytikäinen

Lue myös: Lumoavat luumureseptit

Keskustelu

Kommentoi juttua: Karibialainen luumupiirakka

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X