Reseptit
yli 60 min
4
Kiitos

Karitsan sisäfilee ja pienet uuniperunat

Karitsan sisäfilee valmistuu parissa minuutissa ja maistuu pääsiäisen juhlapöydässä perinteisen karitsanpaistin sijaan. Kaveriksi tehdään yrttisiä uuniperunoita ja rapeaa salaattia sitrusvinaigrettekastikkeella. Valmistele lisukkeet etukäteen. Ruoka ei odottele, vaan vieraat voivat olla jo pöydässä, kun paistat lihat.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Karitsan sisäfilee

8 karitsan sisäfileetä
1/2 tl suolaa

Uuniperunat

1 kg pieniä kiinteitä perunoita tai varhaisperunoita (esim. Siikli)
4 rkl oliiviöljyä
2 tl kuivattua yrttiseosta esim. timjamia, rosmariinia ja oreganoa
1 tl sormisuolaa
Mainos

Rapea salaatti ja sitrusvinaigrette

2 kerää sydänsalaattia
1 sitruunan mehu
1 appelsiinin mehu
3 rkl valkoista balsamicoa
3 rkl oliiviöljyä
1 tl suolaa

Valmistusohje

  1. Esivalmistele kaikki etukäteen. Karitsan sisäfilee valmistuu parissa minuutissa, ja siksi vieraat voivat odottaa pöydässä, kun aloitat paistamisen.
  2. Paista ensin perunat. Pese yksi kilogramma pieniä kiinteitä perunoita, kuten Siikliä ja kuivaa ne hyvin. Voit käyttää perunat kuorineen. Hiero pintaan neljä ruokalusikallista oliiviöljyä, yksi teelusikallinen sormisuolaa ja kaksi teelusikallista kuivattua yrttimaustetta esimerkiksi timjamia, rosmariinia ja oreganoa. Kaada ne uunipellille ja paista 240 asteessa koosta riippuen 25–40 minuuttia.
  3. Pese kaksi kerää sydänsalaattia hyvin ja kuivaa lehdet. Revi ne salaattikulhoon. Ravista purkissa kastikkeen ainekset eli yhden sitruunan tuorepuristettu mehu, yhden appelsiinin tuorepuristettu mehu, kolme ruokalusikallista valkoista balsamicoa, kolme ruokalusikallista oliiviöljyä, yksi teelusikallinen suolaa sekä yksi teelusikallinen sokeria ja tarjoile salaatin kanssa.
  4. Paista karistan sisäfileet. Ota kahdeksan sisäfileetä ja hiero niiden pintaan yksi teelusikallinen suolaa. Kuumenna parila tai pannu kuumaksi. Nosta fileet pannulle ja paista niihin nopeasti molemmille puolille hyvä väri. Paista korkeintaan kaksi minuuttia. Siinäkin ajassa ne saattavat mennä ylikypsiksi. Paras lopputulos tulee, kun mittaat lihan sisälämmön paistaessa. Nosta fileet pannulta, kun sisälämpö on 52 astetta. Tarjoile heti. Voit pitää fileet myös folion sisässä hetken lepäämässä. Muista, että sisälämpö nousee vielä pannulta ottamisen jälkeen.
  5. Karitsan sisäfilee ei tarvitse mitään erikoisia mausteita. Tarjoa juuri paistetut sisäfileet yrttimaustettujen perunoiden ja rapean salaatin kanssa.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 7/20.

Katso myös: Karitsanviulu, -karee vai -paahtopaisti? Pääsiäislammas neljällä tavalla

Anna.fi/ruoka: Kuorrutetut karitsankyljykset 

Keskustelu

Kommentoi juttua: Karitsan sisäfilee ja pienet uuniperunat

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X