Karitsankyljykset ja kahvikastike
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
Ainekset
- suolaa
- mustapippuria
- voi-öljyseosta
- 4 kpl saksanpähkinöitä
- 1 rkl hunajaa
- 8-10 karitsankyljystä
kastike:
- 0.8 dl vahvaa kahvia
- 1.3 dl ruokakermaa
- puolikas lihaliemikuutio
- 1 rkl tuoretta minttua
Valmistusohje
- Ota kyljykset ajoissa huoneenlämpöön. Ripottele kyljysten molemmille puolille suolaa ja pippuria juuri ennen paistamista.
- Kuumenna paistinpannussa tilkka öljyä ja nokare voita tai margariinia. Kun rasvaa alkaa ruskistua, on pannu riittävän kuuma. Paista kyljykset kolmessa erässä, ettei pannu jäähdy. Siirrä kyljykset uunivuokaan, kun ne ovat saaneet molemmille puolille kauniin ruskean paistopinnan.
- Valuta kyljysten pintaan hunajaa ja ripottele päälle murskattuja saksanpähkinöitä. Jatka kypsennystä uunissa 200 asteessa 10 minuuttia.
- Valmista kyljysten kypsyessä kastike. Kaada paistinpannuun, jossa paistoit kyljykset, kahvi ja kerma. Lisää liemikuutio ja kiehauta. Lisää silputtu minttu. Tarjoile kastike kyljysten ja hunajaisten kahvilanttujen kera.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Karitsankyljykset ja kahvikastike