karitsapyörykät Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Karitsapyörykät

Karitsapyörykät maistuvat tuhdisti tuoreille yrteille, valkosipulille ja sitruunalle. Kaprikset tuovat makuun hienon lisäsäväyksen.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
8 annosta

Ainekset

Karitsapyörykät

  • 1 dl vettä
  • 1 dl tomaattikastiketta
  • 2-3 kuivahtanutta vaaleaa leipäviipaletta
  • 1 kananmuna
  • 1-2 valkosipulinkynttä
  • 1 sipuli
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 2 rkl kapriksia
  • ½ sitruunan raastettu kuori
  • 1 rkl rosmariinia hienonnettuna
  • 1 rkl timjaminlehtiä
  • 1 tl mustapippuria
  • 1 tl suolaa
  • 300 g jauhettua karitsan- tai lampaanlihaa
  • 300 g nauta-sikajauhelihaa

Paistaminen

  • 3 rkl rypsiöljyä

Valmistusohje

Karitsapyörykät tehdään helposti näin:

1. Yhdistä desilitra vettä ja desilitra tomaattikastiketta. Ota kahdesta kolmeen viipaletta kuivahtanutta vaaleaa leipää. Leikkaa leivistä pois kuoret, murenna leipä ja sekoita murut nesteeseen. Lisää kananmuna. Hienonna sipuli ja kaksi valkosipulinkynttä ja kuullota ne pehmeiksi öljyssä. Hienonna kaksi ruokalusikallista kapriksia. Sekoita sipulit, kaprikset, puolikkaan sitruunan raastettu kuori, ruokalusikallinen hienonnettua rosmariinia, ruokalusikallinen timjaminlehtiä, teelusikallinen mustapippuria ja teelusikallinen suolaa leipäseokseen. Lisää 300 grammaa jauhettua karitsan- tai lampaanlihaa sekä 300 grammaa nauta-sikajauhelihaa. Sekoita. Anna taikinan tekeytyä 15 minuuttia.

2. Pyörittele taikina lihapulliksi ja paista karitsapyörykät kypsiksi pannulla öljyssä.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 17/2022.

Lue myös: Lihapullat on Suomen suosituin kotiruoka – katso herkulliset klassikkoreseptit ja modernit vaihtoehdot

Lue myös Anna.fi: Lihapullat maistuvat koko perheelle – näin teet lihapullat kymmenellä eri tavalla


Kommentoi

Kommentoi juttua: Karitsapyörykät

Sinun täytyy kommentoidaksesi.