Valmistusohje
Karjalanpaisti Kotilieden tapaan valmistuu näin.
- Leikkaa lihat ronskin kokoisiksi paloiksi tai käytä valmiiksi pilkottuja karjalanpaistilihoja. Kuori sipulit.
- Kuumenna öljy padassa. Lisää ensin puolet lihoista pataan. Kun ne ovat ruskistuneet, lisää loput lihat ja ruskista.
- Lisää pataan kasvikset ja mausteet sekä sen verran vettä, että lihat melkein peittyvät. Siirrä pata liedeltä 200-asteiseen uuniin ja paista kannen alla noin 20 minuuttia.
- Säädä uunin lämpötila 150 asteeseen ja hauduta karjalanpaistia vielä vähintään tunti, kunnes ne ovat kypsiä ja mureita.
- Tarjoa karjalanpaistin kanssa esimerkiksi keitettyjä perunoita.
Vinkki:
Perinteinen karjalanpaisti haudutetaan ruskistamatta miedossa uuninlämmössä.
Katso myös: Juures-lihapata
Katso myös Anna.fi/Ruoka: Muhevat pataruoat hurmaavat pehmeillä, syvillä mauillaan
Keskustelu
Kommentoi juttua: Karjalanpaisti