Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Karkkikoristeiset suolatikut ja pretzelit

Karkkikoristeiset suolatikut maistuvat kaikille. Suolaisen ja makean, pehmeän suklaan ja rapean karamellin yhdistelmä on kutkuttavan koukuttava.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
8  annosta

Ainekset

Karkkikoristeiset suolatikut ja pretzelit

  • 100 g suolatikkuja
  • 100 g suolapretzeleitä

Koristelu

  • 2 dl polkakaramelleja
  • 100 g valkosuklaata
  • 100 g maitosuklaata

Lisäksi

  • 2 pursotinpussia

Valmistusohje

Karkkikoristeiset suolatikut tehdään helposti näin:

1. Laita kaksi desilitraa polkakaramelleja puhtaan keittiöpyyhkeen sisään ja nuiji pyyhettä kevyesti esimerkiksi perunanuijalla. Kaada rouhe lautaselle.

2. Paloittele sata grammaa valkosuklaata ja sata grammaa maitosuklaata pieneksi kuutioksi. Laita valkosuklaapalat pursotinpussiin ja maitosuklaat toiseen pursotinpussiin. Sulje pussit huolellisesti. Nosta pussit astiaan, johon kaadat päälle kuumaa vettä. Suklaa sulaa nopeasti. Painele pussia sormilla vähän, niin suklaa sulaa nopeammin.

3. Asettele sata grammaa suolatikkuja ja sata grammaa suolapretzeleitä leivinpaperin päälle vierekkäin. Mitä tiheämmässä suolatikut ovat, sitä helpompi ne on koristella.

4. Leikkaa pursotinpussiin pieni aukko. Suklaan on oltava lämmintä, se helpottaa pursotusta.

5. Pursota ohutta suklaanauhaa suolatikkujen ja pretzelien päälle. Ripottele pinnalle heti karamellirouhetta. Rouhe tartuu vain kosteaan suklaaseen, toimi siksi ripeästi. Anna jähmettyä pöydällä tai jääkaapissa pari tuntia ennen herkuttelua. Nauti karkkikoristeiset suolatikut illanistujaisissa pikkupalana.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 22/2021.

Lue myös: Joulukarkit sopivat lahjaksi

Lue myös Anna.fi: Ihanimmat joulukarkit – tee itselle tai anna lahjaksi!


Kommentoi

Kommentoi juttua: Karkkikoristeiset suolatikut ja pretzelit

Sinun täytyy kommentoidaksesi.