Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Karpalohillo

Karpalohillo on monikäyttöinen herkku. Sillä voi säväyttää makean kermaiset jälkkärit, joulupöydän suolaiset pateet ja juustot. Erityisesti brie-juusto toimii karpalohillon makuparina.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
10  annosta

Ainekset

Karpalohillo

  • 5 dl karpaloita
  • ½ dl vettä
  • 2 dl sokeria tai 1,5 dl hillosokeria

Valmistusohje

Karpalohillo valmistuu helposti näin:

1. Puhdista karpalot.

2. Mittaa vesi, sokeri ja puhdistetut karpalot kattilaan ja keitä hilloa noin kymmenisen minuuttia.

3. Purkita hillo puhtaisiin, kuumiin lasitölkkeihin ja sulje kannet heti. Anna hillon jäähtyä. Säilytä valmis karpalohillo jääkaapissa.

Karpalohillo

Vinkki: Nauti karpalohillo makeiden leivonnaisten, esimerkiksi kääretortun täytteenä, pyöräytä hilloa samettisen pehmeään jälkiruokaan vaikkapa valkosuklaamousseen, puuroon tai tarjoa joulupöydän lihapateiden tai juustotarjottimella.

Lue myös Anna.fi: Karpalo rakastaa kinuskia ja raikastaa jälkiruoat – kokeile valkosuklaamoussea, piparipavlovaa ja muita ihania herkkuja


Kommentoi

Kommentoi juttua: Karpalohillo

En ainakaan mainostettuja tuotteita Osta!

En voi kommentoida kuin murisemalla kun koko ajan mainokset sekoittavat lukemisen!

Sinun täytyy kommentoidaksesi.