Reseptit
30-60 min
10
Kiitos

Karpalojäädyke

Karpalojäädyke on näyttävä jälkiruoka, jonka voi tehdä hyvissä ajoin pakastimeen odottamaan tarjoilua.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Karpalojäädyke:

4 keltuaista
1.3 dl sokeria
4 valkuaista
ripaus suolaa
5 dl kuohukermaa
2-4 dl soseutettuja karpaloita

Valmistusohje

1. Vatkaa keltuaiset ja 0,8 dl sokeria vaaleaksi, kuohkeaksi vaahdoksi. Vatkaa valkuaiset, ripaus suolaa ja loput sokerista kovaksi vaahdoksi. Vatkaa vielä erikseen kerma vaahdoksi. Sekoita vaahdot keskenään varovasti nostellen, muttei enää vatkaten. Lisää karpalosurvos. Tarkista maku.

2. Kaada vaahto kylmällä vedellä huuhdottuun jäädyke- tai kakkuvuokaan. Peitä karpalojäädyke kelmulla ja pakasta vähintään 6 tuntia.

3. Kumoa karpalojäädyke tarjoiluvadille. Ellei jäädyke irtoa, kasta vuoka hetkeksi veteen ja irrota jäädyke reunoista. Koristele jäädyke karpaloilla tai sokeroiduilla karpaloilla.

4. Karpalojäädykkeen kera maistuu karpalokastike: Soseuta ja siivilöi karpalot. Mausta tomusokerilla ja karpaloliköörillä.

Vinkki: Voimaa ja väriä karpalojäädykkeeseen saat, kun lisäät karpalosurvosta kaksinkertaisen määrän. Lisää survokseen tällöin enemmän sokeria. Jäädyke pysyy paremmin kiinteänä sulaessaan, jos lisäät pari hyvin liotettua, kuumaan mehutilkkaan liuotettua liivatelehteä.

Lue myös: Joulun parhaat jälkiruoat – näillä herkuilla hurmaat juhlavieraasi

 

 

Keskustelu

Olipa suuri annos jäädekemassaa!
Kuinka monelle hengelle ohje on alunperin tarkoitettu?

Kommentoi juttua: Karpalojäädyke

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X