Karpalokakku
Karpalokakku on todellinen karpalounelma. Se on kirpakka, keveä ja raikas kakku, jonka voi tarjota myös leivoksiksi leikattuna.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 12 annosta
Ainekset
Karpalokakku
- 2 kananmunaa
- 1 dl sokeria
- 1 dl vehnäjauhoja
- ½ tl leivinjauhetta
Väliin
- 1 dl (100 g) karpalososetta
- tomusokeria maun mukaan
Täyte
- 4 liivatelehteä
- 1 prk (2 ½ dl) vaahtoutuvaa Flora Vanillaa tai vastaavaa
- 1 prk (200 g) maustettua rahkaa (vadelmamustikka, Valio)
- 1 dl turkkilaista jogurttia
- 1 dl sileäksi puserrettua karpalososetta
- 1 tl vaniljasokeria
- (1 rkl karpalolikööriä)
Pinnalle
- 4 dl karpaloita
- noin 5 dl tomusokeria
Valmistusohje
Karpalokakku leivotaan näin:
1. Voitele ja korppujauhota tasa- ja irtopohjainen vuoka (halkaisija n. 20 cm). Kuumenna uuni 175 asteeseen.
2. Vatkaa munat ja sokeri kestäväksi vaahdoksi. Lisää vehnäjauho-leivinjauhoseos siivilän läpi. Kaada vuokaan ja kypsennä 175 asteessa noin 20 min.
3. Anna pohjan jäähtyä. Vuoraa paistovuoka tuoreke-mulla. Halkaise jäähtynyt kakkupohja, sivele väliin karpalo-sosetta ja aseta vuokaan. Levitä sosetta myös kakun pinnalle.
4. Pane liivatelehdet runsaaseen määrään kylmää vettä ja liota 10 minuuttia.
5. Puserra karpalot siivilän läpi sileäksi soseeksi. Ota karpalososetta n. 3-4 rkl liivatelehtien sulattamista varten pieneen kasariin.
6. Vaahdota Flora Vanilla. Lisää joukkoon maustettu rahka, turkkilainen jogurtti, karpalosose, vaniljasokeri (ja karpalolikööri).
7. Purista liivatelehdistä vesi ja sulata kuumaan karpalososeeseen. Lisää sulatettu, haalea liivatelehti-karpaloliemi rahkaseokseen. Sekoita ja tarkista maku.
8. Kokoa kakku. Levitä pohjan päälle noin ½ dl karpalososetta, lisää täyte ja tasoita pinta. Peitä kakku ja jäähdytä muutama tunti tai yön yli jääkaapissa.
9. Nosta kakku tarjoiluvadille. Koristele kakun pinta tomusokerissa kieritetyillä karpaloilla. Tarjoa karpalokakku sokerilla maustetun karpalososeen kanssa.
Resepti: Riitta-Liisa Autioniemi, Putkilahti
Kokeile myös muita raikkaita kakkureseptejä: Valkosuklainen karpalokakku Maidoton karpalokakku Puolukka-kookoskakku
Lue myös Anna.fi: Raikkaat karpalo-marenkileivokset
Kommentoi
Kommentoi juttua: Karpalokakku