Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Karpalokiisseli

Kirpakka karpalokiisseli sopii tuhtien joulupöydän antimien painikkeeksi. Kiisselin kanssa maistuu valkosuklaalla maustettu kermavaahto. Tämä resepti on peräisin Saustilan kartanon joulupöydästä.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

Karpalokiisseli

  • 5 dl karpaloita
  • 1 l vettä
  • 2 dl sokeria
  • 1 dl perunajauhoja

Karpalokiisselin pinnalle

  • 100 g valkosuklaata
  • 2 dl kermaa
  • ½ dl kookoshiutaleita tai jäisiä karpaloita

Valmistusohje

Karpalokiisseli tehdään helposti näin:

  1. Mittaa karpalot ja vesi kattilaan. Keitä, kunnes marjat ovat vaalenneet, aikaa kuluu noin 30 minuuttia. Siivilöi marjat ja kuumenna mehu uudestaan.
  2. Sekoita  1 dl perunajauhoja  ja 1 dl vettä. Lisää perunajauhoseos ohuena nauhana kuumaan sokerilla maustettuun mehuun koko ajan hiljalleen sekoittaen. Kiehauta, nosta kattila liedeltä, anna jäähtyä ja kaada  kiisseli jäähtyneenä tarjoilumaljaan.
  3. Sulata valkosuklaa. Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta se jäähtyneellä valkosuklaalla.
  4. Tarjoa karpalokiisseli kylmänä valkosuklaisen kermavaahdon kera. Ripottele karpalokiisselin pinnalle  koristeeksi kookoshiutaleita tai jäisiä tomusokerissa pyöriteltyjä karpaloita.

Lue myös: Joulun parhaat jälkiruoat – näillä jälkkäreillä hurmaat jouluvieraasi

Lue myös Anna.fi:  Pikkujoulujen parhaat jälkiruoat: 12 x helppo pikkujouluherkku


Kommentoi

Kommentoi juttua: Karpalokiisseli

Allu

Paljonko pitää olla vettä, kun sekoitetaan perunajauhoa?

Katja

Paljonko laitetaan vettä perunajauhojen kanssa?

Em

Löytyy Ohje-palkista Ainekset-palkin vierestä: perunajauho sekoitetaan desiin vettä.

Vastaa käyttäjälle KatjaPeruuta vastaus

Sinun täytyy kommentoidaksesi.