Karpalomalja
Karpalomalja on raikkaan makea jälkiruoka joka maistuu esimerkiksi pienten leivosten kanssa.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
Ainekset
Karpalomalja
- 1 dl puolukka–tai karpalomehua
- 5 dl vettä
- 1 ½ dl hyytelösokeria (Dansucker)
- 5 dl karpaloita tai puolukoita
Pinnalle
- 250 mascarponejuustoa
- 1 dl kuohukermaa
- 2 dl paahdettua kondensoitua maitoa tai kinuskikastiketta
Koristeeksi
- 1 dl puolukoita tai karpaloita
- (gluteenittomia) savoiardi-keksejä
Valmistusohje
Karpalomalja tehdään näin:
1. Kiehauta kattilassa vesi, mehu ja hyytelösokeri. Jäähdytä hetki.
2. Survo marjat. Kaada hyytelöliemi marjoille ja lusikoi seos annosmaljoihin. Anna hyytyä jääkaapissa noin tunti.
3. Sekoita mascarpone, kerma ja kondensoitu maito. Lusikoi seos marjahyytelön pinnalle. Aseta maljaan keksi ja koristele karpalomalja puolukoilla tai karpaloilla.
Hedelmiä mantelikastikkeen kera Puolukka-kääretorttu Ruoka.fi: Karpalo-valkosuklaamousse
Kommentoi
Kommentoi juttua: Karpalomalja