Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Karpalomalja

Karpalomalja on raikkaan makea jälkiruoka joka maistuu esimerkiksi pienten leivosten kanssa.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4 annosta

Ainekset

Karpalomalja

  • 1 dl puolukka–tai karpalomehua
  • 5 dl vettä
  • 1 ½ dl hyytelösokeria (Dansucker)
  • 5 dl karpaloita tai puolukoita

Pinnalle

  • 250 mascarponejuustoa
  • 1 dl kuohukermaa
  • 2 dl paahdettua kondensoitua maitoa tai kinuskikastiketta

Koristeeksi

  • 1 dl puolukoita tai karpaloita
  • (gluteenittomia) savoiardi-keksejä

Valmistusohje

Karpalomalja tehdään näin:

1. Kiehauta  kattilassa vesi, mehu ja hyytelösokeri. Jäähdytä hetki.

2. Survo marjat. Kaada hyytelöliemi marjoille ja lusikoi seos annosmaljoihin. Anna hyytyä jääkaapissa noin tunti.

3. Sekoita mascarpone, kerma ja kondensoitu maito. Lusikoi seos marjahyytelön pinnalle. Aseta maljaan keksi ja koristele karpalomalja puolukoilla tai karpaloilla.

Hedelmiä mantelikastikkeen kera Puolukka-kääretorttu Ruoka.fi: Karpalo-valkosuklaamousse


Kommentoi

Kommentoi juttua: Karpalomalja

Sinun täytyy kommentoidaksesi.