Kartanon hovijälkiruoka
- Kasvis
Ainekset
marengit:
- 4 kpl munanvalkuaista
- 1 tl etikkaa
- tai sitruunamehua
- 2 dl erikoishienoa sokeria
hovijälkiruoka:
- marenkeja
- nougat-jäätelöä
- puolukkahilloa
puolukkahilloa
- 5 dl puolukoita
- 1 dl hillo-marmeladisokeria
Valmistusohje
- Erottele keltuaiset valkuaisista. Varo, ettei valkuaisten joukkoon jää yhtään keltuaista, joka estää kuohkean valkuaisvaahdon syntymisen. Valkuaiset eivät vaahtoudu rasvaisessa astiassa. Paras vatkauskulho on puhdas teräksinen, posliininen tai lasinen kulho.
- Vaahdota hetki valkuaisia. lisää joukkoon tilkka happoa ja sokeria pieninä erinä koko ajan vatkaten.
- Vaahto on valmista kun se on kovaa, kiiltävää ja niin kiinteää, että vatkauskulhon voi kääntää ylösalaisin.
- Pursota tai nostele kahdella lusikalla vaahtoa leivinpaperilla peitetylle pellille. Kuivata marenkeja 100-asteisessa uunissa pari tuntia.
- Tee puolukkahillo. Mittaa puolukat ja hillo-marmeladisokeri reilun kokoiseen atiaan. Kuumenna seosta mikrossa täydellä teholla kolmisen minuuttia. Sekoita ja kuumenna vielä kolme minuuttia. Anna jäähtyä kylmäksi.
- Kokoa marengeista, jäätelöpalloista ja hillosta jälkiruoka.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Kartanon hovijälkiruoka