Reseptit

Kartanon hovijälkiruoka

Ainekset

marengit:

  • 4 kpl munanvalkuaista
  • 1 tl etikkaa
  • tai sitruunamehua
  • 2 dl erikoishienoa sokeria

hovijälkiruoka:

  • marenkeja
  • nougat-jäätelöä
  • puolukkahilloa

puolukkahilloa

  • 5 dl puolukoita
  • 1 dl hillo-marmeladisokeria

Valmistusohje

Kartanon hovijälkiruoka

 

  1. Erottele keltuaiset valkuaisista. Varo, ettei valkuaisten joukkoon jää yhtään keltuaista, joka estää kuohkean valkuaisvaahdon syntymisen. Valkuaiset eivät vaahtoudu rasvaisessa astiassa. Paras vatkauskulho on puhdas teräksinen, posliininen tai lasinen kulho.
  2. Vaahdota hetki valkuaisia. lisää joukkoon tilkka happoa ja sokeria pieninä erinä koko ajan vatkaten.
  3. Vaahto on valmista kun se on kovaa, kiiltävää ja niin kiinteää, että vatkauskulhon voi kääntää ylösalaisin.
  4. Pursota tai nostele kahdella lusikalla vaahtoa leivinpaperilla peitetylle pellille. Kuivata marenkeja 100-asteisessa uunissa pari tuntia.
  5. Tee puolukkahillo. Mittaa puolukat ja hillo-marmeladisokeri reilun kokoiseen atiaan. Kuumenna seosta mikrossa täydellä teholla kolmisen minuuttia. Sekoita ja kuumenna vielä kolme minuuttia. Anna jäähtyä kylmäksi.
  6. Kokoa marengeista, jäätelöpalloista ja hillosta jälkiruoka.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Kartanon hovijälkiruoka

Sinun täytyy kommentoidaksesi.