Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Kartanon maissiletut

Maissilettujen maku on upea. Näiden maissilettujen resepti on peräisin Wiurilan kartanosta.

Ainekset

Wiurilan kartanon maissiletut

  • 4 kpl maissintähkää
  • 2 kpl kananmunaa
  • 1 kpl pieni keltasipuli
  • ½ dl vehnäjauhoja
  • suolaa
  • mustapippuria

Maissilettujen lisukkeeksi:

  • savukinkkua tai makkaraa

Valmistusohje

Kartanon maissiletut syntyvät näin:

  1. Raasta neljästä maissista jyvät.
  2. Lisää kananmunat, pieni raastettu sipuli ja vehnäjauhot. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Maissista tulee raastettaessa riittävästi nestettä.
  3. Anna taikinan turvota vähän aikaa. Nosta taikinaa reilu ruokalusikallinen kuumaan voihin paistinpannuun ja paista kakut molemmin puolin ruskeiksi. Tarjoa maissiletut kuumina savukinkun tai makkaran kanssa.

Lue myös: Sesongissa nyt: Kotimainen maissi

Katso lisää maissireseptejä:

Keitetty maissi  Parmesaani-valkosipuligrillatut maissit  Kuorrutetut maissit


Kommentoi

Kommentoi juttua: Kartanon maissiletut

Sinun täytyy kommentoidaksesi.