Vegaaninen saaristolaisleipä
Makea saaristolaisleipä on joulun lemppari. Tällä ohjeella onnistut myös vegaanisessa versiossa.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 3 annosta
- Kasvis
- Maidoton
- Vegaaninen
Ainekset
Saaristolaisleipä:
- 1 l appelsiinimehua
- 100 g hiivaa
- 1 tl suolaa
- 3 dl siirappia
- 3 dl ruisjauhoja
- 3 dl kaljamallasta
- 3 dl vehnäleseitä
- 1.2 l vehnäjauhoja
Siirappivesi:
- 1 dl siirappia
- 0.5 dl vettä
Valmistusohje
Vegaaninen saaristolaisleipä leivotaan helposti näin:
1. Lämmitä appelsiinimehu kädenlämpöiseksi ja liota hiiva. Lisää suola, siirappi ja jauhot. Sekoita käsin tasaiseksi.
2. Jaa taikina kolmeen voideltuun vuokaan. Anna kohota tunti liinan alla.
3. Paista ensin 150-asteisessa uunissa tunti.
4. Sivele siirappivedellä ja paista vielä noin 30 minuuttia.
5. Anna vetäytyä vähintään seuraavaan päivään.
Vinkki: Tarjoa vegaaninen saaristolaisleipä esimerkiksi vegaanisen skagenröran kanssa.
Lue myös: Saaristolaisleipä maistuu ympäri vuoden – 5 mehevää ohjetta
Lue myös Anna.fi: Etsitkö vegaanisia vaihtoehtoja joulupöytään? Kokosimme ideoita niin perinteisten jouluruokien ystävälle kuin uutta etsivällekin
Kommentoi
Kommentoi juttua: Vegaaninen saaristolaisleipä
Tämä on tosi hyvää! Mutta annoksesta tulee ehdottomasti 4 leipää. Pahvivuoat, joita yleisimmin myydään, ovat niin pieniä, että taikina tulee helposti yli. Vuokaan pitää jättää noin puolet kohoamistilaa. Minun leipäni pursuivat vuoista alla olevalle pellille (onneksi oli pelti).
Minulle kävi samoin, että taikina nousi yli, onneksi laiton pahvivuuat metallisiin Leipävuokiin. Leipä oli kyllä maukasta. Seuraavaksi laitan neljä vuokaa.
Voinko tehdä kuivahiivalla tämän leivän:)?
Itse muunsin hiivan kuivahiivaksi 30g = 10g kuivahiivaa ohjeenmukaan minkä löysing googlettamalla ja hyvin toimi !
Kiitos myöhässä
On todella hyvää leipää,muunan vähän ohjeita jauhojen suhteen,kaikkea mitä löytyy kaapista.
Toimii erinomaisesti myös kauraleseillä. Ja gluteenittomilla jauhoillakin.
Hyvä ja helppo resepti.olen tehnyt usein ja tänään näin kalseana päivänä leivontaa.
Miten tehdään aito imelletty saaristolaisleipä – sellainen missä makeus saadaan aidosti imeltämällä – ei makeuteta siirapilla eikä sokerilla.