Kartanon saaristolaisleipä
Makea saaristolaisleipä on joulun lemppari. Tällä ohjeella onnistut myös vegaanisessa versiossa.
Ainekset
Lisää kauppalistalle
Saaristolaisleipä:
1 l
appelsiinimehua
100 g
hiivaa
1 tl
suolaa
3 dl
siirappia
3 dl
ruisjauhoja
3 dl
kaljamallasta
3 dl
vehnäleseitä
1.2 l
vehnäjauhoja
Siirappivesi:
1 dl
siirappia
0.5 dl
vettä
Keskustelu
Tämä on tosi hyvää! Mutta annoksesta tulee ehdottomasti 4 leipää. Pahvivuoat, joita yleisimmin myydään, ovat niin pieniä, että taikina tulee helposti yli. Vuokaan pitää jättää noin puolet kohoamistilaa. Minun leipäni pursuivat vuoista alla olevalle pellille (onneksi oli pelti).
Minulle kävi samoin, että taikina nousi yli, onneksi laiton pahvivuuat metallisiin Leipävuokiin. Leipä oli kyllä maukasta. Seuraavaksi laitan neljä vuokaa.
Voinko tehdä kuivahiivalla tämän leivän:)?
Itse muunsin hiivan kuivahiivaksi 30g = 10g kuivahiivaa ohjeenmukaan minkä löysing googlettamalla ja hyvin toimi !
Kiitos myöhässä
On todella hyvää leipää,muunan vähän ohjeita jauhojen suhteen,kaikkea mitä löytyy kaapista.
Toimii erinomaisesti myös kauraleseillä. Ja gluteenittomilla jauhoillakin.
Hyvä ja helppo resepti.olen tehnyt usein ja tänään näin kalseana päivänä leivontaa.
Miten tehdään aito imelletty saaristolaisleipä – sellainen missä makeus saadaan aidosti imeltämällä – ei makeuteta siirapilla eikä sokerilla.
Kommentoi juttua: Kartanon saaristolaisleipä