Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Vegaaninen saaristolaisleipä

Makea saaristolaisleipä on joulun lemppari. Tällä ohjeella onnistut myös vegaanisessa versiossa.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
3  annosta

Ainekset

Saaristolaisleipä:

  • 1 l appelsiinimehua
  • 100 g hiivaa
  • 1 tl suolaa
  • 3 dl siirappia
  • 3 dl ruisjauhoja
  • 3 dl kaljamallasta
  • 3 dl vehnäleseitä
  • 1.2 l vehnäjauhoja

Siirappivesi:

  • 1 dl siirappia
  • 0.5 dl vettä

Valmistusohje

Vegaaninen saaristolaisleipä leivotaan helposti näin:

1. Lämmitä appelsiinimehu kädenlämpöiseksi ja liota hiiva. Lisää suola, siirappi ja jauhot. Sekoita käsin tasaiseksi.

2. Jaa taikina kolmeen voideltuun vuokaan. Anna kohota tunti liinan alla.

3. Paista ensin 150-asteisessa uunissa tunti.

4. Sivele siirappivedellä ja paista vielä noin 30 minuuttia.

5. Anna vetäytyä vähintään seuraavaan päivään.

Vinkki: Tarjoa vegaaninen saaristolaisleipä esimerkiksi vegaanisen skagenröran kanssa.

Lue myös: Saaristolaisleipä maistuu ympäri vuoden – 5 mehevää ohjetta

Lue myös Anna.fi: Etsitkö vegaanisia vaihtoehtoja joulupöytään? Kokosimme ideoita niin perinteisten jouluruokien ystävälle kuin uutta etsivällekin


Kommentoi

Kommentoi juttua: Vegaaninen saaristolaisleipä

Pia

Tämä on tosi hyvää! Mutta annoksesta tulee ehdottomasti 4 leipää. Pahvivuoat, joita yleisimmin myydään, ovat niin pieniä, että taikina tulee helposti yli. Vuokaan pitää jättää noin puolet kohoamistilaa. Minun leipäni pursuivat vuoista alla olevalle pellille (onneksi oli pelti).

Tarja

Minulle kävi samoin, että taikina nousi yli, onneksi laiton pahvivuuat metallisiin Leipävuokiin. Leipä oli kyllä maukasta. Seuraavaksi laitan neljä vuokaa.

annukka

Voinko tehdä kuivahiivalla tämän leivän:)?

Nennie

Itse muunsin hiivan kuivahiivaksi 30g = 10g kuivahiivaa ohjeenmukaan minkä löysing googlettamalla ja hyvin toimi !

annukka

Kiitos myöhässä

Sinttu mummu

On todella hyvää leipää,muunan vähän ohjeita jauhojen suhteen,kaikkea mitä löytyy kaapista.

Ulla2

Toimii erinomaisesti myös kauraleseillä. Ja gluteenittomilla jauhoillakin.

Sinttu mummu

Hyvä ja helppo resepti.olen tehnyt usein ja tänään näin kalseana päivänä leivontaa.

Saaristolaisleipä aidosti imeltämällä ? ? ?

Miten tehdään aito imelletty saaristolaisleipä – sellainen missä makeus saadaan aidosti imeltämällä – ei makeuteta siirapilla eikä sokerilla.

Vastaa käyttäjälle Ulla2Peruuta vastaus

Sinun täytyy kommentoidaksesi.