
Kartanon sorsa
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
Ainekset
- 2 sorsaa
- suolaa ja valkopippiria
- voita
- 5 dl vettä ja riistafondia tai lintulientä
- 1 rkl vaaleaa siirappia tai hunajaa
- 2 sipulia
- 2 porkkanaa
- 2 laakerinlehteä
kastike:
- 2.5 dl paistolientä
- 50 g sinihomejuustoa
- 1 rkl mustaherukkahyytelöä
- 1 dl kermaa
Valmistusohje
1. Huuhtele ja kuivaa sorsat. Mausta suolalla ja pippurilla. Ruskista linnut voissa padassa. Lisää muut ainekset ja anna hautua kannen alla 1,5 tuntia. Voit valmistaa linnut myös uunissa. Aseta suolalla ja pippurilla hierotut sorsat uunivuokaan ja paista kymmenisen minuuttia 225-asteisessa uunissa. Lisää muut ainekset vuokaan. Peitä foliolla ja laske lämpötila 150 asteeseen. Kypsennä 1,5 tuntia välillä liemellä valellen.
2. Poista paistoliemestä ylimääräinen rasva ja keitä kokoon, kunnes jäljellä on 2,5 dl. Valmista liemestä kastike, ja mausta kermalla, sinihomejuustolla ja mustaherukkahyytelöllä. Keitä, kunnes liemi sakenee. Tarjoa juuresten ja paistettujen kantarellien kanssa.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Kartanon sorsa