Reseptit
alle 30 min
Kiitos

Karviaishillo

Karviaishillo maistuu mainiolta pannukakkujen ja lettujen kanssa. Raikkaan hapokkaasta karviaisesta syntyy herkullinen hillo. Karviaishillon mausteeksi sopii kardemumma, kaneli tai vaikkapa vanilja.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Karviaishillo

1 kg karviaisia
1/2 dl vettä
1 rkl kardemumman siemeniä, kaneli- tai vaniljatanko
500 g hillosokeria

Valmistusohje

Karviaishillo syntyy Kotilieden ohjeella näin:

  1. Huuhdo karviaiset ja poista kannat.
  2. Mittaa ainekset kattilaan. Keitä hiljalleen noin 20 minuuttia. Poista mausteet.
  3. Anna jäähtyä  ja tölkitä. Voi myös tölkittää hillon kuumana.
    Karviaishillo

 

Lue myös: Parhaat säilöntäreseptit

Keskustelu

Miksi karviaishillo pitää jäähdyttää ja vasta senjälkeen purkittaa? Olen aina laittanut kaikki marjajutut kuumana kuumiin purkkeihin ja säilyy useamman vuoden.

Jos hillon antaa jäähtyä ennen purkittamista, eivät marjat nouse hillon pinnalle. Hillon voi antaa jäähtyä kattilassa puolisen tuntia ja sekoittaa silloin tällöin, jotta marjat jakautuvat tasaisesti. Tölkityksen jälkeen voi tietysti myös käännellä hillotölkkiä silloin tällöin hillon jähmettyessä.

Kommentoi juttua: Karviaishillo

Vastaa käyttäjälle Kotiliesi Toimitus Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X