Reseptit
30-60 min
Kiitos

Karviaismarmeladi

Karviaismarmeladi maistuu kakun täytteenä, paahtoleivällä ja jäätelön kyytipoikana. Inkivääri antaa marmeladille potkua.

Ainekset

Lisää kauppalistalle
1 kg karviaisia
2 rkl raastettua inkivääriä
1 dl vettä
1 pkt (330 g) Hillo-marmeladisokeria

Valmistusohje

1. Mittaa peratut karviaiset, inkivääri ja vesi kattilaan. Keitä noin 15 minuuttia. Soseuta ainekset. Lisää marmeladisokeri kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Keitä kymmenisen minuuttia.

2. Siirrä kattila liedeltä, jäähdytä puolisen tuntia. Kerää vaahto pinnalta ja kauho karviaismarmeladi puhtaisiin, kuumennettuhin lasitölkkeihin, sulje kuumennetuilla kansilla.

Kokeile myös muita karviaissäilykkeitä:
KarviaiscurdKarviaishillo
Karviaishyytelö
Ruoka.fi: Mintulla maustettu karviaismarjamehu

Keskustelu

Kommentoi juttua: Karviaismarmeladi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X