Karviaispiirakka
Karviaispiirakka hunnutetaan marengilla. Jos karviaistäyte on makuusi liian kirpeää, kesytä piirakka vaniljakastikkeella tai jäätelöllä.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
- Kasvis
Ainekset
Taikina:
- 100 g voita
- ½ tl leivinjauhetta
- 3 dl vehnäjauhoja
- 2 rkl sokeria
- 2 rkl vettä
Täyte
- 5 dl karviaisia
- 3 rkl vettä
- 3 rkl maissitärkkelysjauhoja
- 1 dl sokeria
- 50 g voita
- 2 kananmunan keltuaista
Pinnalle
- 2 kananmunan valkuaista
- 1 dl sokeria
Valmistusohje
Karviaispiirakka leivotaan helposti näin:
1. Mittaa pohjataikina-ainekset monitoimikoneeseen ja pyöräytä taikinapalloksi. Kääri taikina kelmuun ja anna levähtää jääkaapissa noin 15 minuuttia. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
2. Mittaa karviaiset, vesi maissitärkkelys ja sokeri kattilaan. Kiehauta kunnes seos sakenee. Lisää joukkoon voi ja keltuaiset.
3. Painele taikina vuokaan. Aseta pinnalle leivinpaperi ja kaada painoksi karkeaa suolaa tai keraamisia paistoherneitä. Kypsennä pohjaa 200 asteisessa uunissa 15 minuuttia. Nosta leivinpaperi painoineen pois ja kypsennä pohjaa vielä 10 minuuttia.
4. Vaahdota valkuaisia muutama minuutti. Lisää joukkoon sokeri koko ajan vatkaten. Vatkaa kunnes vaahto on kestävää. Kaada karviaisseos vuokaan. Peitä pinta marengilla ja kypsennä karviaispiirakkaa, kunnes marenki saa kauniin värin, 5–10 minuuttia.
Kokeile myös muita karviaisleivonnaisia: Karviaispaistos Suklaa-karviaistorttu Raparperi-karviaistorttu Ruoka.fi: Karviaispaistos
Kommentoi
Kommentoi juttua: Karviaispiirakka
En saanut millään marenkia riittään koko piiraan päälle vaikka laitoin pursotinpussilla. Piti tehdä lisää 1 munan verran.