Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Karviaispiirakka

Karviaispiirakka hunnutetaan marengilla. Jos karviaistäyte on makuusi liian kirpeää, kesytä piirakka vaniljakastikkeella tai jäätelöllä.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
10  annosta

Ainekset

Taikina:

  • 100 g voita
  • ½ tl leivinjauhetta
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 2 rkl sokeria
  • 2 rkl vettä

Täyte

  • 5 dl karviaisia
  • 3 rkl vettä
  • 3 rkl maissitärkkelysjauhoja
  • 1 dl sokeria
  • 50 g voita
  • 2 kananmunan keltuaista

Pinnalle

  • 2 kananmunan valkuaista
  • 1 dl sokeria

Valmistusohje

Karviaispiirakka leivotaan helposti näin:

1. Mittaa pohjataikina-ainekset monitoimikoneeseen ja pyöräytä taikinapalloksi. Kääri taikina kelmuun ja anna levähtää jääkaapissa noin 15 minuuttia. Kuumenna uuni 200 asteeseen.

2. Mittaa karviaiset, vesi maissitärkkelys ja sokeri kattilaan. Kiehauta kunnes seos sakenee. Lisää joukkoon voi ja keltuaiset.

3. Painele taikina vuokaan. Aseta pinnalle leivinpaperi ja kaada painoksi karkeaa suolaa tai keraamisia paistoherneitä. Kypsennä pohjaa 200 asteisessa uunissa 15 minuuttia. Nosta leivinpaperi painoineen pois ja kypsennä pohjaa vielä 10 minuuttia.

4. Vaahdota valkuaisia muutama minuutti. Lisää joukkoon sokeri koko ajan vatkaten. Vatkaa kunnes vaahto on kestävää. Kaada karviaisseos vuokaan. Peitä pinta marengilla ja kypsennä karviaispiirakkaa, kunnes marenki saa kauniin värin, 5–10 minuuttia.

Kokeile myös muita karviaisleivonnaisia: Karviaispaistos Suklaa-karviaistorttu Raparperi-karviaistorttu Ruoka.fi: Karviaispaistos


Kommentoi

Kommentoi juttua: Karviaispiirakka

AlisaA

En saanut millään marenkia riittään koko piiraan päälle vaikka laitoin pursotinpussilla. Piti tehdä lisää 1 munan verran.

Vastaa käyttäjälle AlisaAPeruuta vastaus

Sinun täytyy kommentoidaksesi.