
Kastanja-omenakeitto
Kastanja-omenakeitto syntyy kastanjapyreesta ja aromikkaan, hapokkaasta omenasta, täyteläisyyttä keittoon tuo peruna. Tarjoa kastanja-omenakeitto lämmittävänä alkukeittona tuoreiden sämpylöiden kanssa. Keiton voi valmistaa myös tuoreista kastanjoista.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
- Gluteeniton
Ainekset
Kastanja-omenakeitto:
- 1 sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 2 rkl voita
- pala tuoretta inkivääriä
- 1 tl jauhettua juustokuminaa
- 200 g jauhoista perunaa
- 200 g juuriselleriä
- 1 hapan omena, esim. Granny Smith
- 1 l kanalientä
- 1 prk (439 g) makeuttamatonta kastanjapyreetä
- 150 g ranskankermaa
Valmistusohje
Kastanja-omenakeitto tehdään helposti näin:
1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota sipuleita hetken aikaa voissa. lisää raastettu inkivääri, juustokumina, kuoritut ja paloitellut perunat, juuriselleri ja omena. Kääntele muutama minuutti.
2. lisää joukkoon kanaliemi. Keitä, kunnes kasvikset ovat täysin kypsiä. lisää kastanjasose ja ranskankerma ja anna kiehua vielä muutama minuutti. Soseuta keitto.
Vinkki: Valitse parhaimmat: hyvät kastanjat ovat painavia ja kiinteitä, vedessä ne painuvat pohjaan. Viillä veitsellä teräviin päihin ristiviillot ja keitä suolalla maustetussa vedessä noin 15 minuuttia. Kuori kuumina. lisää kasvisten lisäämisen yhteydessä keittopohjaan.
Katso myös: Kastanjaleipä
Katso myös Anna.fi/ruoka: Paahdetut kastanjat
Kommentoi
Kommentoi juttua: Kastanja-omenakeitto