
Kastanja-viikunaleipä
Viikuna-kastanjaleipä leivotaan ruis- ja kastanjajauhoista. Makea leipä on herkullinen lisä joulupöytään perinteisten joululimppujen rinnalle.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 1 annos
- Laktoositon
- Maidoton
- Munaton
- Vegaaninen
Ainekset
Viikuna-kastanjaleipä:
- 25 g hiivaa
- 3 dl vettä
- 1 dl leipäsiirappia
- 2 dl kastanjajauhoja
- 1 dl ruisjauhoja
- 1 ½ tl suolaa
- 8 kuivattua viikunaa
- 6 dl vehnäjauhoja
- 3 rkl oliiviöljyä
Valmistusohje
Viikuna-kastanjaleipä leivotaan näin:
1. Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää siirappi sekoittaen, ja vatkaa joukkoon kastanja- ja ruisjauhot sekä suola.
2. Lisää paloitellut viikunat ja vehnäjauhot vähitellen. Lisää oliivi- öljy ja alusta pehmeäksi taikinaksi. Anna taikinan kohota peitettynä lämpimässä kaksinkertaiseksi.
3. Muotoile taikinasta pitkänomainen leipä jauhojen avulla ja kieritä molemmista päistä hieman kierteelle. Anna leivän kohota 20 minuuttia peitettynä.
4. Paista 200-asteisen uunin alatasossa noin 30 minuuttia. Anna leivän jäähtyä ritilällä peittämättä.
Lue myös: 7 herkullista reseptiä: Leivo nyt maukkaat leivät joulupöytään
Lue myös Anna.fi/ruoka: Makea joululeipä
Kommentoi
Kommentoi juttua: Kastanja-viikunaleipä