Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Kastike lampaalle

Kastikkeistaan kokki tunnetaan! Helppo kastike lampaalle tehdään lihaliemipohjaan. Sen voi halutessaan maustaa minttu- tai viinimarjahyytelöllä.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
8  annosta

Ainekset

Kastike lampaalle

  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 oksa rosmariinia
  • 2 oksaa timjamia
  • 2 rkl voita
  • 2 dl lihalientä (vettä + liemikuutio tai itse tehtyä)
  • 1 rkl tummaa kastikesuurustetta
  • 120 g smetanaa
  • 1 rkl dijonhunajasinappia
  • ½ tl suolaa
  • 1 tl sokeria
  • ¼ tl rouhittua maustepippuria

Maustaminen

  • 2 rkl mustaviinimarja- tai minttuhyytelöä

Valmistusohje

Kastike lampaalle tehdään helposti näin:

  1. Hienonna yksi pieni sipuli ja ja kaksi valkosipulinkynttä. Ota yksi oksa rosmariinia ja kaksi oksaa timjamia. Riivi yrteistä lehdet. Kuullota aineksia kahdessa ruokalusikallisessa voita pienessä kattilassa viisi minuuttia.
  2. Lisää kaksi desilitraa lihalientä ja yksi ruokalusikallinen tummaa kastikesuurustetta. Keitä noin 10 minuuttia koko ajan kastiketta sekoitellen. Soseuta sauvasekoittimella.
  3. Lisää kuumaan kastikepohjaan yksi purkki eli 120 grammaa smetanaa, yksi ruokalusikallinen hunajaista dijoninsinappia ja loput  mausteet eli puoli teelusikallista suolaa, yksi teelusikallinen sokeria ja puoli teelusikallista mustapippuria. Sekoita ja kuumenna.
  4. Tarjoa kastike heti karitsan tai lampaan kanssa

Vinkki! Halutessasi kastiketta voi maustaa sekoittamalla joukkoon kaksi ruokalusikallista mustaviinimarja- tai minttuhyytelöä.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 7/2021. 

Lue myös: 3 x karitsanpaisti ja parhaat lisukkeet lampaalle

Lue myös Anna.fi: Näin onnistut lampaanlihan valmistamisessa – kokosimme parhaat lammasreseptit sekä vinkit marinointiin ja lisukkeisiin


Kommentoi

Kommentoi juttua: Kastike lampaalle

Sinun täytyy kommentoidaksesi.