Kastike lampaalle
Kastikkeistaan kokki tunnetaan! Helppo kastike lampaalle tehdään lihaliemipohjaan. Sen voi halutessaan maustaa minttu- tai viinimarjahyytelöllä.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 8 annosta
- Munaton
Ainekset
Kastike lampaalle
- 1 sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 oksa rosmariinia
- 2 oksaa timjamia
- 2 rkl voita
- 2 dl lihalientä (vettä + liemikuutio tai itse tehtyä)
- 1 rkl tummaa kastikesuurustetta
- 120 g smetanaa
- 1 rkl dijonhunajasinappia
- ½ tl suolaa
- 1 tl sokeria
- ¼ tl rouhittua maustepippuria
Maustaminen
- 2 rkl mustaviinimarja- tai minttuhyytelöä
Valmistusohje
Kastike lampaalle tehdään helposti näin:
- Hienonna yksi pieni sipuli ja ja kaksi valkosipulinkynttä. Ota yksi oksa rosmariinia ja kaksi oksaa timjamia. Riivi yrteistä lehdet. Kuullota aineksia kahdessa ruokalusikallisessa voita pienessä kattilassa viisi minuuttia.
- Lisää kaksi desilitraa lihalientä ja yksi ruokalusikallinen tummaa kastikesuurustetta. Keitä noin 10 minuuttia koko ajan kastiketta sekoitellen. Soseuta sauvasekoittimella.
- Lisää kuumaan kastikepohjaan yksi purkki eli 120 grammaa smetanaa, yksi ruokalusikallinen hunajaista dijoninsinappia ja loput mausteet eli puoli teelusikallista suolaa, yksi teelusikallinen sokeria ja puoli teelusikallista mustapippuria. Sekoita ja kuumenna.
- Tarjoa kastike heti karitsan tai lampaan kanssa
Vinkki! Halutessasi kastiketta voi maustaa sekoittamalla joukkoon kaksi ruokalusikallista mustaviinimarja- tai minttuhyytelöä.
Ohje on julkaistu Kotiliedessä 7/2021.
Lue myös: 3 x karitsanpaisti ja parhaat lisukkeet lampaalle
Lue myös Anna.fi: Näin onnistut lampaanlihan valmistamisessa – kokosimme parhaat lammasreseptit sekä vinkit marinointiin ja lisukkeisiin
Kommentoi
Kommentoi juttua: Kastike lampaalle