Reseptit
30-60 min
4

Kasvis-halloumivartaat

Värikkäisiin kasvisvartaisiin pujotetaan kesäkurpitsaa, paprikaa ja halloumia, joita dippaillaan wasabiaioliin. Grillissä kasvisten maku syvenee. Paprika suorastaan rakastaa grilliä ja muuttuu hiilloksen paahteessa suloisen makeaksi.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Kasvis-halloumivartaat:

200 g halloumia
1 Kesäkurpitsa
1 punainen paprika

Wasabiaioli:

1 dl majoneesia
4 rkl turkkilaista jogurttia
1.5 tl wasabitahnaa
2 tl limetin mehua
0,25 tl cayennepippuria

Valmistusohje

Valmistusaika 30 minuuttia + kastikkeen maustuminen.

1. Liota varrastikkuja vedessä puolisen tuntia ennen grillaamista.

2. Sekoita wasabiaioli ainekset ja anna maustua viileässä noin tunti.

3. Paloittele halloumi suorakaiteenmuotoisiksi paloiksi. Vedä kesäkurpitsasta pitkittäin juustohöylällä noin puolen sentin paksuisia viipaleita. Leikkaa palat puoliksi ja kääri halloumipalojen ympärille. Halkaise paprika, poista kanta ja siemenet, ja paloittele. Pistele grillivartaisiin vuorotellen paprikaa ja kesäkurpitsa- halloumikääröjä.

4. Grillaa kasvivartaat keskilämmöllä ja tarjoile wasabiaiolin kera.

Lue myös: Grillivartaat syödään sormin

Avainsanat

Avainsanat: Sesongit ja teemat: Ruokavalio: Ateriatyyppi:

Keskustelu

Kommentoi juttua: Kasvis-halloumivartaat

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X