
Kasvis-kaalikääryleet
Kasvis-kaalikääryleet täytetään raastetulla porkkanalla ja keitetyllä riisillä tai ohralla. Samalla reseptillä syntyvät ruokasaimmat kaalikääryleet, kun lisäät täytteeseen pannulla käytettyä härkistä tai nyhtökauraa. Jos kaipaat lihatäytteisiä kaalikääryleitä, lisää täytteeseen ruskistettua jauhelihaa.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Kasvis
Ainekset
Kasvis-kaalikääryleet:
- 1 kpl kaalinpää
- vettä
- suolaa
Kasvis-kaalikääryleiden täyte:
- 500 g porkkanaraastetta
- öljyä
- 3 kpl sipulia
- yrttejä (oreganoa, meiramia, timjamia)
- valkosipulia
- 2-3 dl keitettyä riisiä tai ohraa
- mustapippuria
- 400 g (härkistä tai nyhtökauraa)
voiteluun:
- siirappia, voita, vettä
- kermaa ja soijakastiketta
Valmistusohje
Kasvis-kaalikääryleet valmistetaan näin:
Kasvis-kaalikääryleet vaativat aikaa kypsyäkseen, mutta lopputulos on vaivan väärti.
- Leikkaa kaalin kantaan ristiviilto tai koverra kannasta kovin osa pois. Keitä kaalinpää suolalla maustetussa vedessä ja poista lehtiä sitä mukaa kuin ne irtoavat. Jatka keittämistä, kunnes saat kuorittua kaikki lehdet. Poista paksuin osa lehtiruodista, niin lehti taipuu herkemmin kääröksi murtumatta.
- Raasta porkkanat ja kuullota laakealla pannulla öljyssä hienonnetun sipulin kanssa. Mausta soijalla, valkosipulilla ja maun mukaan yrteillä. Sekoita joukkoon keitettyä riisiä tai ohraa. Levitä kaalinlehdet työpöydälle. Silppua loput kaalista täytteeseen. Nosta joka lehdelle täytettä ja kiedo lehdet kääryleiksi kannan puolelta aloittaen. Nosta kaalikääryleet uunivuokaan vieri viereen saumakohta alaspäin.
- Kypsennä kasvis-kaalikääryleet noin 175 asteessa uunissa ensin noin 45 minuuttia. Tiputa lämpötila 150 asteeseen ja jatka paistamista vielä tunti. Kiehauta kattilassa tilkka vettä, siirappia ja nokare voita ja sivele kääryleitä usein kypsymisen aikana. Kääntele kaalikääryleet välillä ja valuta loppuvaiheessa kääryleille kastikkeeksi kiehautettua kermaa ja soijakastiketta. Kerman voi jättää poiskin.
- Ruskista lihatäytteisiä kaalikääryleitä varten noin 500 g sika-nautajauhelihaa, jossa mielellään osa lihasta voi olla lampaanjauhelihaa. Mausta liha mieleiseksi. Ruskistettuna jauhelihatäyte tekee kaalikääryleistä paremmin säilyviä.
Kokeile myös muita Kotilieden kaalikäärylereseptejä:
Savoijinkaalikääryleet Lammas-kaalikääryleet Sienitäytteiset kaalikääryleet
Katso myös Anna.fi/Ruoka: Kiinankaalikääryleet
Kommentoi
Kommentoi juttua: Kasvis-kaalikääryleet
Kuinka kauan kääryleitä kypsennetään uunissa?
Paistoaika oli jäänyt ohjeesta. Se on nyt lisätty sinne. Paista kääryleitä ensin noin 45 minuuttia 175 asteessa, tiputa lämpötila 150 asteeseen ja jatka paistamista vielä noin tunti.