Reseptit
yli 60 min
4

Kasvis-mantelilasagne

Manteleilla maus­tetusta kasvis­lasagnesta riittää isompaankin nälkään koko perheelle.

Ainekset

Lisää kauppalistalle
1 iso kesäkurpitsa
1 iso kiinankaali
1 ps (250 g) pinaattia
2 tl juustokuminan siemeniä
2 rkl oliiviöljyä
1 1/2 tl suolaa
1/2 tl rouhittua mustapippuria
1 prk (250 g) ricottajuustoa
2 dl maitoa
1 ps (130 g) mustaleimaemmentalraastetta
100 g ruskeita manteleita (kuorellisia)
9 lasagnelevyä

Tomaattikastike:

3-4 valkosipulinkynttä
1 rkl oliiviöljyä
2 prk (à 400 g) tomaattimurskaa
1 dl vettä
3 rkl tomaattisosetta
1 rkl sokeria

Valmistusohje

1. Pese ja raasta kesäkurpitsa kar­keaksi raasteeksi. Hienonna kiinan­kaali. Paahda kuivassa paistokasa­rissa juustokuminan siemeniä pari minuuttia. Lisää oliiviöljy ja kasvik­set. Kuullota kasviksia 4–5 minuuttia, kunnes ne menevät kasaan ja pehme­nevät. Mausta kasvikset.

2. Sekoita kulhossa ricottajuus­to, maito ja juustoraaste. Hienonna mantelit karkeaksi rouheeksi. Sekoi­ta puolet mantelirouheesta kasvisten joukkoon.

3. Valmista tomaattikastike. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuul­lota sipuleita öljyssä kattilan pohjalla hetken aikaa. Lisää joukkoon tomaat­ timurska. Huuhtele purkit vedellä ja lisää neste, tomaattisose ja sokeri. Keitä kastiketta ilman kantta 10 mi­nuuttia.

4. Kokoa lasagne. Nosta laakean uu­nivuoan pohjalle hyvin ohut kerros tomaattikastiketta, sen päälle kerros lasagnelevyjä, sitten ohuelti ricotta­seosta. Lado päälle kasvisseosta. Tee samoin toinen kerros. Säästä viimeis­ten lasagnelevyjen päälle hyvä kerros ricottaseosta. Ripottele sen päälle loput mantelirouheesta.

5. Paista lasagnea 200 as­teessa noin 50 minuuttia. Anna vetäytyä uunista noston jälkeen folion alla noin 10 minuuttia ennen tarjoilua.

Resepti on julkaistu Kotiliedessä 2/18.

Mehevät kasvislasagnet teet myös näillä ohjeilla:

Kasvislasagne

Kasvislasagne

kasvis-vuohenjuustolasagne

Kasvis-vuohenjuustolasagne

kesäkurpitsarullalasagne

Gluteeniton kesäkurpitsarulla-lasagne

Ruoka.fi: Kasvislasagne

Avainsanat

Avainsanat: Ruokavalio: Ateriatyyppi: Raaka-aineet:

Keskustelu

Kommentoi juttua: Kasvis-mantelilasagne

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X