Manteleilla maustetusta kasvislasagnesta riittää isompaankin nälkään koko perheelle.
Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
4 annosta
Kevyt
Ainekset
Kasvis-mantelilasagne:
1 iso
kesäkurpitsa
1 iso
kiinankaali
1 ps (250 g)
pinaattia
2 tl
juustokuminan siemeniä
2 rkl
oliiviöljyä
1 ½ tl
suolaa
½ tl
rouhittua mustapippuria
1 prk (250 g)
ricottajuustoa
2 dl
maitoa
1 ps (130 g)
mustaleimaemmentalraastetta
100 g
ruskeita manteleita (kuorellisia)
9
lasagnelevyä
Tomaattikastike:
3-4
valkosipulinkynttä
1 rkl
oliiviöljyä
2 prk (à 400 g)
tomaattimurskaa
1 dl
vettä
3 rkl
tomaattisosetta
1 rkl
sokeria
Valmistusohje
Kasvis-mantelilasagne tehdään helposti näin:
1. Pese ja raasta kesäkurpitsa karkeaksi raasteeksi. Hienonna kiinankaali. Paahda kuivassa paistokasarissa juustokuminan siemeniä pari minuuttia. Lisää oliiviöljy ja kasvikset. Kuullota kasviksia 4–5 minuuttia, kunnes ne menevät kasaan ja pehmenevät. Mausta kasvikset.
2. Sekoita kulhossa ricottajuusto, maito ja juustoraaste. Hienonna mantelit karkeaksi rouheeksi. Sekoita puolet mantelirouheesta kasvisten joukkoon.
3. Valmista tomaattikastike. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuullota sipuleita öljyssä kattilan pohjalla hetken aikaa. Lisää joukkoon tomaat timurska. Huuhtele purkit vedellä ja lisää neste, tomaattisose ja sokeri. Keitä kastiketta ilman kantta 10 minuuttia.
4. Kokoa lasagne. Nosta laakean uunivuoan pohjalle hyvin ohut kerros tomaattikastiketta, sen päälle kerros lasagnelevyjä, sitten ohuelti ricottaseosta. Lado päälle kasvisseosta. Tee samoin toinen kerros. Säästä viimeisten lasagnelevyjen päälle hyvä kerros ricottaseosta. Ripottele sen päälle loput mantelirouheesta.
5. Paista lasagnea 200 asteessa noin 50 minuuttia. Anna vetäytyä uunista noston jälkeen folion alla noin 10 minuuttia ennen tarjoilua.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Kasvis-mantelilasagne
Mitä tarkoittaa: pastalevyt korvataan kasviksilla. Reseptissä kuitenkin käytetään pastalevyjä?
Sama kysymys täällä.