Reseptit
yli 60 min
4
Himahella - avatar

Himahella

Kiitos

Kasvisborssi

Tämä venäläinen keitto maistuu mainiolta varsinkin talvikuukausina.

Ainekset

Lisää kauppalistalle
3 porkkanaa
300 g valkokaalia
2 sipulia
3 valkosipulinkynttä
10 pientä etikkapunajuurta
2 rjk öljyä
1 1/2 l vettä
3 kasvisliemikuutiota
( 1/2 dl kuivattuja tatteja tai suppilovahveroita )
1 rkl Provencen yrttiseosta
1/2 tl mustapippuria
1 dl punajuuritölkin lientä
1 rkl punaviinietikkaa
suolaa

Valmistusohje

  1. Kuori juurekset ja raasta ne karkeaksi raasteeksi esimerkiksi monitoimikoneessa. Suikaloi kaali ja sipuli.
  2. Kuullota kasvissuikaleet miedolla lämmöllä öljyssä kattilassa tai padassa. Lisää vesi, liemikuutiot yrtit, pippuri (ja kuivatut sienet). Kuumenna kiehuvaksi ja kypsennä miedolla lämmöllä kannen alla noin 30-40 minuuttia. Keittoaika riippuu kaalista, mitä vanhempaa se on, sitä pidempi on kypsymisaika.
  3. Lisää joukkoon etikkapunajuuret ja loraus punajuurilientä. Tarkista maku, lisää etikkaa ja tarvittaessa suolaa. Jatka kypsentämistä 5-10 minuuttia.
  4. Tarjoa borssikeiton kaurafraichen (tai smetanan) ja ruisleivän kanssa. 

Avainsanat

Sesongit ja teemat:

Raaka-aineet:

Ruokavalio:

Reseptien avainsanat:

Keskustelu

Kommentoi juttua: Kasvisborssi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X